Пиріг "Шарлотта" чомусь завжди асоціюється тільки з яблуками. І це не правильно, адже навіть у дослівному перекладі з французької назва означає "солодка страва, приготовлена з білого хліба та фруктів". Додавати можна також і різні ягоди, головне, щоб основа пирога залишалася повітряною та ніжною.
"Зимою готую шарлотку не з яблуками, які втрачають соковитість, а мороженою вишнею, - каже Тетяна Кращенюк. - Легка кислинка ідеально підходить до пухкого бисквіту. Крім того, не люблю робити все як усі. В житті треба пробувати щось нове".
Вишня заморожена без кісточок - 250 г
Ананас консервований - 100 г
Борошно 1,5 склянки
Яйця курячі - 5 шт.
Розпушувач - 1 ст. л
Олія - 3 ст. л.
Манка - 2 ст. л.
Цукор - 1 склянка
Цукрова пудра - 2 ст. л.
Ванілін - 1 ч. л.
Приготування:
Кільця ананаса порізати на маленькі кубики.
Змішати яйця з цукром та збити міксером.
Акуратно додати в цю суміш борошно,розпушувач і ванілін.
Перемішати усе ложкою. Повинно мати вигляд густої сметани.
Форму для випікання помастити олією, а зверху посипати манкою.
Налити туди половину тіста. Додати ананас і залити рештою тіста.
Зверху акуратно викласти вишні.
У розігріту до 190 градусів духовку поставити пиріг на 40 хвилин.
Готову шарлотку присипати цукровою пудрою.
Коментарі