середа, 17 серпня 2016 17:06

У сирник додають мак та яблука

У сирник додають мак та яблука

"Ще з дитинства пам'ятаю про дуже смачний сирник з яблуками та маком. Я досі пам'ятаю як він виглядав і смакував, проте знайти його рецепт мені ніяк не вдається. Я вже опитала всіх родичів та знайомих, хто б міг знати цей рецепт, але так і не дізналася його, - каже кулінарний блогер Ольга Мончук- Довелося експерементувати, вигадувати та комбінувати. Результат перевершив всі сподівання".

Інгредієнти:

150 г борошна,

120 г масла,

50 г цукру-пудри, дрібка солі,

1 жовток.

Макова маса:

1 скл. маку,

100 г розтопленого масла,

3 яйця,

2 ст. л. меду,

3/4 скл. цукру,

1 ст. л крохмалю.

Сирна маса:

800 г сиру,

4 яйця,

200 мл вершків чи сметани,

цедра з 1 лимона,

150 г цукру,

1 пачка ванільного цукру

4 ст. л кукурудзяного чи картопляного крохмалю.

Яблучний шар:

700 г яблук,

1 ч. л кориці,

2 ст. л цукру,

1 ст. л. крохмалю.

Борошно просіяти, додати сіль та цукор, порізане кубиками холодне масло.

Розтерти руками борошно з маслом до утворення вологої крихти.

Додати жовток, замісити м'яке тісто, в процесі вимішування підсипала ще трішки борошна, бо було рідкуватим. Тобто, все по ситуації.

Квадратну форму, розміром 25х25 см, вистелити пергаментом. Тісто викласти у форму, воно дуже ніжне, працювати з ним саме задоволення, що вам навіть не прийдеться його розкачувати, а просто складати як конструктор, утворюючи корж без бортів.

Наколоти виделкою і пекти 15-20 хв. в розігрітій до 180 градусів духовці.

Мак залити гарячою водою, щоб вона злегка його покрила, відставити до повного охолодження.

Перемолоти в комбайні або розтерти в макітрі. Білки відділити від жовтків.

Білки збити з дрібкою солі, наприкінці збивання додати цукор і збити до стійких піків.

До розтертого маку додати розтоплене вершкове масло, мед та жовтки перемішати. Додати крохмаль.

Легенько вмішати збиті білки. В результаті вийде доволі рідка маса, що я навіть трішки боялася чи вона загусне під час випікання. Втім, все вийшло добре. Але наступного разу спробую спекти цей сирник, без додавання масла в макову масу.

З лимона зняти цедру.

В глибокій мисці скласти сир, яйця, вершки, цедру лимона, цукор ванільний цукор, збити блендером до кремової маси.

Наприкінці додати крохмаль, збити ще раз.

Яблука почистити від шкірки, порізати скибочками, додати цукор корицю та крохмаль, перемішати.

На підпечений корж викласти кілька ложок сиру, розрівняти, повністю накривши його.

А тепер в шахматному порядку викладаємо по черзі усі складники.

Через доволі рідкий мак довелося імпровізувати, втім на орнамент готового пирога це не вплинуло, він вийшов доволі гарним.

Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. Після вимкнення духовки, залишаємо пиріг ще на півгодини в печі з напіввідкритими дверима.

Зараз ви читаєте новину «У сирник додають мак та яблука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути