середа, 20 серпня 2014 18:14

У домашнє вівсяне печиво додають кардамон
2

Домашнє вівсяне печиво — набагато смачніше за те, що продають в магазинах. Цей легкий десерт до літнього столу готувати напрочуд просто. Киянка Ірина Братущак ділиться рецептом вівсяного печива, яке випікає для всієї родини. Додає до печива кардамон. Це компонент, якого не має у класичному рецепті. З ним випічка буде більш пікантною і ароматною на смак.

Інгредієнти:

 - 200 грамів вівсяних пластівців (геркулесу)

 - 3 склянки борошна

 - пачка (200 грамів) вершкового масла

 - 2 склянки цукру

 - жменя ізюму

 - 3 грами соди

 - сіль і ванілін на кінчику ножа

 - чайна ложка кардамону

Приготування:

Підігріти кілька крапель рослинної олії на сковорідці. Протягом 7 хвилин підсмажувати на ній вівсяні пластівці. Періодично перемішувати і слідкувати, аби не підгоріли. Якщо швидко темнішають, влити ще трохи олії. Після смаження пересипати пластівці у кавомолку і злегка подрібнити. Перетворювати їх на порошок не треба. Необхідно, аби лише стали трохи менші. Подрібнюють їх усього пару секунд. В окремій посудині змішати просіяне борошно, цукор, ванілін, соду та сіль. Також — кардамон. Ізюм промити гарячою водою і також всипати до суміші з борошна, перемішати. Всипати подрібнені пластівці. Замісити і відразу ж розкатати тісто. Воно має бути м'яким і не липнути до рук. Вирізати майбутнє печиво округлими формочками або виліпити печиво руками. Змазати олією деко, викласти на нього пергаментний папір. Покласти на нього печиво. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку й запікати протягом двадцяти хвилин.

Вівсяне печиво можна також приготувати у панірувальних сухарях і з сумішшю горіхів, стверджує Ірина. Для цього подрібнюють у кавомолці суміш горіхів: порівну волоських, лісових та кеш'ю. Їх засипають у суміш із борошна і цукру. "Коли виліплюємо печиво, з усіх сторін обвалюємо у панірувальних сухарях, а посередині робимо невелике заглиблення. В нього кладемо 2-3 цілих горішка, злегка надавлюємо, аби закріпилися, і кладемо запікатися. Якщо бажаєте, або печиво всередині було м'яким, робіть його товщиною не менше 5-7 міліметрів, а то й товстіше. Запікають печиво залежно від товщини. Аби тонке не пригоріло, тримайте його в духовці усього 15 хвилин, а якщо зробили товстеньке, то виймайте не менше ніж через 25-30 хвилин".

Зараз ви читаєте новину «У домашнє вівсяне печиво додають кардамон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути