Домашнє вівсяне печиво — набагато смачніше за те, що продають в магазинах. Цей легкий десерт до літнього столу готувати напрочуд просто. Киянка Ірина Братущак ділиться рецептом вівсяного печива, яке випікає для всієї родини. Додає до печива кардамон. Це компонент, якого не має у класичному рецепті. З ним випічка буде більш пікантною і ароматною на смак.
Інгредієнти:
- 200 грамів вівсяних пластівців (геркулесу)
- 3 склянки борошна
- пачка (200 грамів) вершкового масла
- 2 склянки цукру
- жменя ізюму
- 3 грами соди
- сіль і ванілін на кінчику ножа
- чайна ложка кардамону
Приготування:
Підігріти кілька крапель рослинної олії на сковорідці. Протягом 7 хвилин підсмажувати на ній вівсяні пластівці. Періодично перемішувати і слідкувати, аби не підгоріли. Якщо швидко темнішають, влити ще трохи олії. Після смаження пересипати пластівці у кавомолку і злегка подрібнити. Перетворювати їх на порошок не треба. Необхідно, аби лише стали трохи менші. Подрібнюють їх усього пару секунд. В окремій посудині змішати просіяне борошно, цукор, ванілін, соду та сіль. Також — кардамон. Ізюм промити гарячою водою і також всипати до суміші з борошна, перемішати. Всипати подрібнені пластівці. Замісити і відразу ж розкатати тісто. Воно має бути м'яким і не липнути до рук. Вирізати майбутнє печиво округлими формочками або виліпити печиво руками. Змазати олією деко, викласти на нього пергаментний папір. Покласти на нього печиво. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку й запікати протягом двадцяти хвилин.
Вівсяне печиво можна також приготувати у панірувальних сухарях і з сумішшю горіхів, стверджує Ірина. Для цього подрібнюють у кавомолці суміш горіхів: порівну волоських, лісових та кеш'ю. Їх засипають у суміш із борошна і цукру. "Коли виліплюємо печиво, з усіх сторін обвалюємо у панірувальних сухарях, а посередині робимо невелике заглиблення. В нього кладемо 2-3 цілих горішка, злегка надавлюємо, аби закріпилися, і кладемо запікатися. Якщо бажаєте, або печиво всередині було м'яким, робіть його товщиною не менше 5-7 міліметрів, а то й товстіше. Запікають печиво залежно від товщини. Аби тонке не пригоріло, тримайте його в духовці усього 15 хвилин, а якщо зробили товстеньке, то виймайте не менше ніж через 25-30 хвилин".
Коментарі