неділя, 31 березня 2013 16:49

У домашнє кафе Маша Лєдіна запрошує гостей тричі на тиждень
13

Фото: Фото: Олег Жмаченко

Запрошувати родину та друзів на вечерю до ресторану — звична справа. Але мало хто приходить скуштувати вишукані страви у ресторан домашній, творець якого спілкується з гостями на кухні, підливаючи в келихи якісне вино, та ще й грошей платити не вимагає. Знайти "хоум кафе" навіть у столиці вкрай складно. Це місце — аж ніяк не туристичне, лише для "своїх". А "своїм" кожен вважається вже з першої хвилини, як тільки опинився на кухні у Маші Лєдіної. Радіоведуча та гастрономічний відеоблогер відкрила кафе у себе вдома півроку тому. Приймає гостей на одній із вулиць в Голосіївському районі Києва.

Місця у "закладі" бронюють через Інтернет. Відвідувачі приходять у Home Made кафе "MashRoom" тричі на тиждень. Снідають, обідають або вечеряють. Вільних місць уже немає до червня.

"Приходять, звісно, не всі. Щоб знайти мій будинок, треба добряче поблукати вуличками. Та й не всі витримують три-чотири тижні, поки дійде черга. Але ті, що приходять, завжди задоволені", - розповідає Маша, запрошуючи пройти на кухню.

"Ціни за жодну страву не ставлю. Кожен з відвідувачів платить, скільки захоче або не лишає грошей. Зароблені кошти відкладаю на навчання у французькій кулінарній школі "Ле Кордон Блю".

"Часом, моє кафе забирає грошей більше, аніж приносить. Беру найякісніші продукти, застилаю кращу скатертину, кладу дорогі прибори. Пригощаю вином, що спеціально підбираю під страву. Це вимагає чималих фінансових затрат. А кулінарія - це мистецтво. І халтури воно не терпить".

Відеоблог:

"У 18 років я переїхала з Херсону до Києва. Жила тоді у страшному гуртожитку з не менш страшною кухнею. Готувати там щось окрім бутербродів і каші було складно. А за рік переїхала у квартиру. Тоді вже почала експериментувати з продуктами. Щодня намагалась приготувати щось нове та цікаве".

"В певний момент прийшло відчуття, що варто все-таки зізнатися собі: "я обожнюю готувати!" та реалізувати на практиці бажання створювати страви для широкого кола людей. Спершу не знала, як це зробити. Довго обдумувала та врешті вирішила відкрити кафе вдома. Дуже рада, що рідні та друзі мене підтримують".

"Щодня дізнаюсь із кулінарії щось нове. Наприклад, рік тому я не вміла робити торти та суфле. А зараз часто готую їх для відвідувачів кафе і для друзів".

"Власний ресторан відкривати поки не планую. Я не дуже розбираюсь у бізнесі, кулінарія для мене в першу чергу - величезне захоплення, і в жодному разі не бізнесові компроміси".

"Якщо діти не люблять їсти якийсь продукт, їх завжди можна зацікавити. Приміром, в дитинстві я терпіти не могла маслин. Ніхто не міг мене вмовити з'їсти хоч одну. А колись мій батько сказав: "Ти просто їх неправильно їси. Візьмемо маслинку, намастимо пухкеньким вершковим маслом! А воно ж таке ніжне! Потримаємо, поки трохи розтане. А тоді — з'їмо". Після цього у мене з'явився апетит, і маслини я полюбила".

Відеоблог:

Зараз ви читаєте новину «У домашнє кафе Маша Лєдіна запрошує гостей тричі на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути