понеділок, 07 травня 2012 12:23

У домашній щербет додають горілку і корицю
7

Фото: фото: Олена ДЗІК

Тернополянка Наталя Манзій, 32 роки, готує вдома щербет. Ці солодощі полюбляє її родина.

"Колись, ще у моєму дитинстві, був дуже популярний щербет. Пробувала пояснити своїй 5-річній донечці Катрусі, що це. Але сьогодні такого в магазині не купиш. Моя хресна порадила зготувати щербет удома, поділилася рецептом. Відтоді це улюблені ласощі всієї нашої сімї. Навіть шоколад почали рідше купувати", - розповідає вона.

Жінка засипає у каструлю 2 склянки цукру, додає 2 яйця, 2 столові ложки горілки, 4 столові ложки води і 4 столові ложки какао.

"Я дуже люблю усілякі спеції, особливо корицю. Тому ванілін і корицю додаю обов'язково. Це робить щербет дуже запашним. Родзинки і горіхи даю "на око". Їх забагато не буває", - ділиться тернополянка.

Господиня ставить каструлю на вогонь. Вкидає 250 г масла і чекає, щоб розчинилося. Помішує ложкою. Коли суміш почне закипати, всипає 800 г подрібненого печива. Розмішує все до однорідної консистенції і викладає гіркою у два целофанові пакети. Формує з них рулети та кладе їх до холодильника. Щербет застигає за 2-3 години. Можна залишати і на ніч.

"Печиво треба покришити  у блендері.  Але руками воно легко розминається. Його можна навіть сухарями замінити – усе одно в шоколадній масі добре розчиняється. Але якщо взяти тверде печиво на зразок "Марії", щербет не вдасться. Якось пробувала замінити – печиво так і залишилося твердим. Хоча вийшло теж оригінально. За смаком нагадувало торт "Мурашник", - зазначає Наталя.

Зараз ви читаєте новину «У домашній щербет додають горілку і корицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути