вівторок, 21 лютого 2012 16:26

Кольорові макарони фарбують шпінатом і шоколадом
5

Смажені овочі з кольоровими макаронами
Фото:
Паста колората (кольорові макарони)
Кольорові макарони із зеленню

Є дуже багато способів банальні і звичні для всіх макарони приготувати орігинально. Найкраще - пофарбувати їх натуральними продуктами, без додавання барвників. Така фарба буде не те що не шкідливою, а навіть корисною для організму, - каже кухар 30-річна Тетяна Ризорчук з Одеси.

Макарони можна зробити зеленими за допомогою шпинату або брокколі. Їх треба дрібно порізати або збити блендером. Суміш додайте у киплячу воду до макаронів. Залежно від кількості шпинату і брокколі макарони будуть світло- або темно-зеленими. Смак теж може трохи змінитися, набуде відтінку цих продіктів.

У червоний колір макарони фарбують буряком. Для цього  його треба відварити окремо від лапші, протерти через сито і додати знову ж-таки до макаронів, киплячих у воді. Буряком можна відрегулювати колір від блідо-рожевого до темно-червоного. А ще можна додати сік полуниці, тоді вийде незвичайний для макаронів полуничний смак. Колір не буде яскравим.

Оранжевий колір можна отримати, пофарбувавши вермішель морквою, приправою каррі, червоним стручковим перцем чи помідорами. Кожен із цих продуктів дає свій відтінок оранжевого. Томатна паста дає червонувато-оранжевий колір, а подрібнена варена морква чи морквяний сік — чистий оранжевий. Порошок каррі — відтінок паленого оранжевого, а червоний солодкий перець дає яскравий жовто-гарячий колір.

Шафран і лимон зроблять макарони жовтими. Причому шафран дає яскравий золотий колір і легкий аромат прянощів, а сік чи цедра лимону — відповідно лимонний смак.

Часник — сильний смаковий інгредієнт. Якщо його подрібнити і додати до вермішелі, вона набуде вершково-бежевого кольору. А якщо до часнику додати ще й подрібнену зелень — базилік, петрушку, розмарин, естрагон — ви зможете здивувати гостей ароматно-часниковими макаронами із зеленими вкрапленнями.

Особлива страва — спагетті з шоколадом. У тісто для макаронів додають кілька столових ложок какао-порошку і цукрової пудри, якщо какао не солодке. Лапша вийде коричнева, із м'яким смаком шоколаду. Таку можна подавати на десерт, поливати згущеним молоком або розтопленим шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Кольорові макарони фарбують шпінатом і шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути