Зараз сезон полуниці. З нею можна готувати не лише традиційні солодкі страви, а й "солоні" салати. Трьома фірмовими рецептами ділиться киянка Олена Гарбуз.
"Полуниця ніколи не зіпсує салату, навпаки - поєднання солодкого і солоного в страві робить її незвично смачною".
Салат із полуниці, горіхів і руколи
Очищені волоські горіхи ½ склянки
Рукола 4 склянки
Полуниця 300 г
Сир пармезан 60 г
Сіль за смаком
Мелений чорний перець за смаком
Бальзамічний соус 2 столові ложки
Оливкова олія 1 столова ложка
Інструкція
Підсмажте горіхи в добре розігрітій сковороді на середньому вогні 3-5 хвилин до золотистого кольору. Хай вичахне. На тарілки викладіть руколу, нарізану полуницю, нарізаний стружкою пармезан. Посоліть і поперчіть і злегка перемішайте. Зверху збризніть оливковковою олією і бальзамічним соусом. Посипте злегка подрібненими горіхами.
Салат із курки і полуниці
Куряча грудка 200 г
Рукола 50 г
Салат айсберг 300 г
Полуниця 100 г
Оливкова олія 2 столові ложки
Подрібнений мигдаль 20 г
Бальзамічний крем 20 г
Інструкція
Відварити курячу грудку і краще порвати на шматочки (не різати). Викласти листя салату на великі тарілки. У листя покласти руколу, шматочки курки, полуницю. Заправити оливковою олією і бальзамічним кремом.
Салат із полуницею і помідорами
Триста грам філе курки
Двісті грам грибів (шампіньйони)
Три помідори
Одна цибулина
Сто грам сиру
Один огірочок
Тридцять грам олії
Двісті грам майонезу
Інструкція
Філе промиваємо, відварюємо до готовності і охолоджуємо. Гриби ріжемо поздовжньо на чотири - шість частин і обсмажуємо їх на сковорідці. Десь в середині процесу кладемо подрібнену цибулину і продовжуємо обсмажувати до готового стану.
Починаємо викладати салат. Першим шаром кладемо куряче філе, другим - підсмажені гриби з цибулею, третім - тертий сир. Кожен шар промазуємо добре майонезом. Салат викладаємо у формі ягоди полуниці.
Краї салату прикрашаємо тонко порізаним огірком. Викладаємо його у формі "хвостика". Ставимо салат в холодильник на годину- дві, а потім подаємо до столу.
Читайте також: Восьминіг чудово смакує з полуницею та горіховим соусом
Коментарі