неділя, 29 травня 2016 12:47

Восьминіг чудово смакує з полуницею та горіховим соусом
6

Фото: Тарас Подолян

Страви з восьминогом багато хто любить, але сам боїться приготувати. Це не складно, якщо знати деякі секрети. З Gazeta.ua ними ділиться шеф-кухар столичного ресторану " Whisky Corner" Олексій Повторейко.

"Морепродукти краще смакують з ягідною кислинкою. Тому до восьминога додаю полуницю. Це сезонна страва. Готую тільки з грунтовою полуницею, яка має насичений запах. Також буде смачно з вишнею чи малиною, - каже Олексій Повторейко. - Цю ж саму страву можна приготувати й з кальмара".

Інгредієнти:

85 грам восьминога (1 ніжка. Продається біля креветок та мідій)

текстура ксантан і гелан (приправа, яку можна купити в супермаркеті поряд з ваніліном та желатином)

5 мл кисло-солодкого соусу

35 грам полуниці

10 грам сухої ламінарії

горіховий соус 100 мл:

100 г асорті з горіхів

100 мл. кунжутної олії

лимонний сік або винний оцет - за смаком

цукор - за смаком

Приготування:

Восьминога варять 3 години при температурі 72 градуси. Коли охолоне - розрізати на дві частини поздовж.

"Якщо це кальмар, то після закіпання варити треба тільки 2-3 хвилини", - радить пан Олексій..

Зробити гель із петрушки та шпинату. Дрібно порізати або подрібнити блендером зелень.

Покласти у марлю і вижати сік. До нього додає 1 % текстури сантан і гелан на 100 мл соку.

Теж саме треба зробити з апельсинового соку.

Перелити їх в різні пляшку з вузьким отвором та зробити по тарілці кілька мазків.

Полити восьминога кисло-солодким соусом.

Ламінарію замочують на 20 хвилин у рапі. Закипятити воду і додати багато солі.

Перемішати, зняти з вогню і покласти туди цю суху капусту.

Потім зціджує її і кладе по дві сторони біля восьминога.

До неї спеціально готують горіховий соус.

Горіхи подрібнити. Покласти на сковороду. Додати олію, цукор та лимонний сік.

Полити ним тільки ламінарію.

Помити та порізати на 4 - частин полуницю. Покласти її на тарілку поруч восьминога.

"Можна брати її більше або менше. Кому як подобається", - каже кухар.

Читайте також: У салат з восьминогом додають смажені помідори та вершковий соус

Прикрасити страву мікрогріном. Це суміш мініатюрної салатної зелені і трав. Вони мають бути дуже молодими, крихкими і ніжними.

Тут потрібні по кілька пагонів горошку, фрізе жовтого, листків монголь та солодкого столового буряка.

Зараз ви читаєте новину «Восьминіг чудово смакує з полуницею та горіховим соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути