Французька кухня багата цікавими, але при цьому досить нескладними рецептами. Так наприклад тарт (відкритий пиріг з особливого пісочного тіста) з полуницею та бананами стане ідеальним літнім десертом. Бажано подавати охолодженим.
Інгредієнти:
- Борошно - 200 г
- Масло вершкове - 100 г
- Яйце - 1 шт.
- Сіль - щіпка
- Молоко - 1-2 ст. л.
- Полуниця - 200 г
- Банан - 1 шт.
- Сметана - 300 г
- Крохмаль - 1 ст. л.
- Борошно - 1 ст. л.
- Цукор - 3-4 ст. л.
- Ванільний цукор - 10 г
Приготування:
Борошно просіяти, холодне вершкове масло крупно порубати. З допомогою двох ножів порубати борошно і масло в крихту. Додати яйце, щіпку солі і замісити тісто. Скачати його в кулю і відправити на півгодини в холодильник.
Змішати сметану, цукор, ваніль, крохмаль і борошно.
Тісто розкачати і помістити у форму (можна просто розподілити його руками), відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Ягоди помити, обсушити, видалити плодоніжки. Банан почистити і нарізати. Рівномірно розкласти фрукти на поверхні тесту. Зверху розподілити крем і відправити тарт в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Готовий тарт остудити, за бажанням посипати цукровою пудрою і зберігати в холодильнику.
Коментарі