Львів'янка Мирослава Целюх традиційно до святкового столу готує свинину у вині з овочами. Рекомендує брати лише свіже м'ясо та інші продукти та хороше вино, тоді страва буде насиченою та сподобається усім гостям. Свинину можна замінити реберцями, телятиною або курячим м'ясом.
Інгредієнти:
1 кг свинної полядовиці
400 г свіжих печериць
3 кабачки
2 великі болгарські перці
2 великі цибулі
2 яблука
1 лимон
1 пляшка червоного напівсолодкого вина
олія для обсмажування
прованські трави
2 ст. л. цукру
сіль, перець
зелень петрушки
Приготування:
М'ясо нарізає на квадратні шматки і обсмажує в олії. Після цього кладе його у чавунну каструлю, або якусь іншу з подвійним дном, дає нарізану півкільцями цибулю, трохи олії і тушить півтори – дві години. Із 15-хвилинним інтервалом додає по черзі нарізані надвоє печериці, кубиками кабачки і болгарський перець, дольками яблука і лимон. Після цього заливає це все вином і готує ще 25-30 хв. Приправляє страву прованськими травами, сіллю, перцем та цукром. Наприкінці додає нарізану зелень петрушки. Страву подає до столу гарячою, смакує із червоним вином.
Коментарі