субота, 27 вересня 2014 11:53

Свинину тушкують у вині із яблуками лимоном

Свинину тушкують у вині із яблуками лимоном

Львів'янка Мирослава Целюх традиційно до святкового столу готує свинину у вині з овочами. Рекомендує брати лише свіже м'ясо та інші продукти та хороше вино, тоді страва буде насиченою та сподобається усім гостям. Свинину можна замінити реберцями, телятиною або курячим м'ясом.

Інгредієнти:

1 кг свинної полядовиці

400 г свіжих печериць

3 кабачки

2 великі болгарські перці

2 великі цибулі

2 яблука

1 лимон

1 пляшка червоного напівсолодкого вина

олія для обсмажування

прованські трави

2 ст. л. цукру

сіль, перець

зелень петрушки

Приготування:

М'ясо нарізає на квадратні шматки і обсмажує в олії. Після цього кладе його у чавунну каструлю, або якусь іншу з подвійним дном, дає нарізану півкільцями цибулю, трохи олії і тушить півтори – дві години. Із 15-хвилинним інтервалом додає по черзі нарізані надвоє печериці, кубиками кабачки і болгарський перець, дольками яблука і лимон. Після цього заливає це все вином і готує ще 25-30 хв. Приправляє страву прованськими травами, сіллю, перцем та цукром. Наприкінці додає нарізану зелень петрушки. Страву подає до столу гарячою, смакує із червоним вином.

Зараз ви читаєте новину «Свинину тушкують у вині із яблуками лимоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути