Спагеті вже давно з італійської страви стала нашою звичною. До них додають м'ясо та овочі. Присмачують кисло-солодкими та гострими соусами. Спагеті - універсальний продукт. З чим їх не подавай, виходить смачно. Готуються вони швидко і подобаються всім. Кожен вибирає ті добавки, які найбільше подобаються.
Інгредієнти:
Спагеті - 230 г
Цибуля - 1/2 шт.
Часник - 8 зубчиків
Оливкова олія - 3 ст. л
Помідори - 750 г
Біле сухе вино - 1/4 склянки
Сіль - 1 ч. л
Чорний мелений перець - 1/2 ч. л
Свіжий базилік - 8-10 листків
Пармезан - для подачі
Приготування:
Закип'ятити воду у великій каструлі і відварити спагетті.
У сотейник або сковороду з товстими стінками і дном додати оливкову олію, потім нарізану цибулю. Готувати її на середньому вогні до м'якого стану.
Додати дрібно порізаний часник і готуйте ще кілька хвилин, поки він не дасть аромат і не стане золотистим.
Додати в сковороду дрібно нарізані помідори. Готуйте на середньому вогні.
Читайте також: Ароматну свинину подають з конфітюром з часнику і винограду
Додайте вино і тушкуйте все разом 5 хвилин, поки шматочки помідорів не стануть м'якими.
Перемішати соус, посолити і поперчити за смаком. Тушкувати на повільному вогні 5 хвилин.
Спагеті відкинути на друшляк і додати до соусу. Покласти листочки базиліка і посипати тертим пармезаном.
Коментарі