Тефтелі з ароматним беконом підходять практично до будь-якого гарніру. Цю страву можна приготувати на святкову страву і в будень. Її гармонічно доповнює запах кінзи та часнику. Перець чилі додає нотку пікантності та вишуканості.
Інгредієнти:
смужки бекону 2 шт.
подрібнені зубчики часнику 2 шт.
яйця 2 шт.
хлібні крихти 1/2 склянки
сіль 1 1/2 ч. л.
свинячий фарш 680 г
орегано або м'ята 2 ч. л.
порошок копченого перцю чилі 1-2 ч. л.
Для соусу:
оливкова олія 2 ст.л.
цибуля 1 шт.
часник 3 шт.
консервований перець чилі 1-3 шт.
консервовані томати 800 мл
орегано 2 ч. л.
яловичий або курячий бульйон 1/2 склянки
кінза для подачі
Приготування:
Розігріти духовку до 200 ° С. З'єднати всі інгредієнти для фрикадельок у великій мисці і добре перемішати.
Вологими руками сформувати 16 кульок. Покласти їх в форму для випічки і запікати 15 хвилин.
Нагріти оливкову олію в сковороді на середньому вогні і обсмажити цибулю до золотистого кольору.
Додати часник і готувати протягом ще однієї хвилини.
Додати перець чилі, помідори, орегано і яловичий бульйон. Все добре перемішати, додати сіль за смаком.
Варити соус, не накриваючи, поки готуються фрикадельки.
Коли фрикадельки будуть готові, покласти їх в соус і перемішати. Якщо він рідкий, проварити ще кілька хвилин.
Готові фрикадельки подавати з рисом або спагеті, посипавши різаною кінзою.
Читайте також Італійський делікатес готується зі звичних українських продуктів
Коментарі