понеділок, 10 жовтня 2016 13:42

Смородиновий соус з коньяком робить страви з птиці вишуканими

Смородиновий соус з коньяком робить страви з птиці вишуканими
Фото: jisty.com.ua

Соус зі смородини прекрасно смакує не тільки із десертами. Його цікаво поєднувати із м'ясними стравами. Для пікантності у такий соус додають коньяк.

"На свята готую до індички чи курки ягідно-апельсиновий соус із коньяком, — каже Марина Краснова. — Від нього залишається цитрусовий післясмак з алкогольною гірчинкою".

Інгредієнти:

300 г смородини

120 г цукру

1 апельсин

2 ст. л. коньяку

Приготування:

Смородину помити і покласти в емальовану каструлю. Насипати цукор.

Помити та натерти на дрібній тертці апельсин, щоб зняти з нього цедру.

Потім розрізати цитрус на дві частини й вичавити сік. Процідити його через марлю, щоб не було ­кісточок. Вилити до ягід і додати 1 ч. л. цедри.

Поставити каструлю на середній вогонь і чекати, доки закипить.

Зменшити вогонь і варити 10 хв., постійно помішуючи. Частина рідини має випаруватись, а ягоди — уваритися.

Читайте також: Свинячі ребра по-канадськи печуть з яблучним пюре і часником

Тоді налити коньяк й перемішати. Зняти соус із плити і подрібнити його блендером.

Зараз ви читаєте новину «Смородиновий соус з коньяком робить страви з птиці вишуканими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути