неділя, 29 травня 2016 09:43

Смажений оселедець подають під лимонним маслом
8

Фото: ua.korrespondent.net

Оселедець можна їсти не тільки у звичному вигляді засоленим. Цікаво його спробувати смаженим. Крім хрусткої скоринки він матиме ще й незвичайний смак завдяки лимонному маслі.

Інгредієнти:

400 г оселедця

часнікова олія

2 зубки часника

100 мл оливкової олії

Присипка:

200 г борошна

200 мл жовтка, збити з молоком

200 г панірувальніх сухарів

лаймове масло

100 г вершкового масла

100 г коричневого вершкового масла

сік лайма для заправки

цедра 1 лайма

2 ст. л. соєвого соусу

сіль и перець чилі

часник и петрушка

чіпси картопляні

Приготування:

Оселедець надіти на тонкий шампур і замаринованувати в часніковій олії.

У блендері перемішати оливкову олію та часник, натертий сумішшю оселедець. Даті настоятися 2 години.

Оселедець обкачати в борошні. Потім в яйці та панірувальніх сухарях.

Добре просмажити 3-4 хвилини при температурі 180 С до появи золотистої хрусткої скоринки

Підсмажену рибу покласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Збити вінчиком вершкове масло з цедрою лайма та соєвим соусом.

Покласти зверху на хрусткий оселедець шматочок вершкового масла.

Читайте також: У зелений салат зі стручкової квасолі додають твердий сир

Подавати до столу страву зі шматком лимону.

Зараз ви читаєте новину «Смажений оселедець подають під лимонним маслом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути