четвер, 06 жовтня 2016 18:11

Сливняк заправляють цедрою лимона

Сливняк заправляють цедрою лимона
Фото: primedrink.ru

"У нашій родині жінки не звикли до міцних напоїв, тому на свята заправляємо собі сливняк. Варимо невеличке сливове місиво, як на варення, цідимо, та змішуємо з горілкою. Напій виходить кисло-солодкий", - розповіла Gazeta.ua Юліана Мельнийчук з Фастова, 48 років.

Інгредієнти:

На сливове місиво:

Великі спілі сливи - 10 штук

Цукор - 2 склянки

Вода - 4 склянки

На настоянку:

Горілка - 0,5 л.

Лимон - 1 шт.

Гвоздика - 2-3 шт.

Кориця - пучка

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарбузові маффіни заправляють сирковим кремом

Приготування:

Беремо сливи, виймаємо кістки, засипаємо цукром, заливаємо водою, варимо 40 хвилин.

Розливаємо варені сливи у банки, закриваємо міцними гумовими чи залізними кришками. Залишаємо на три дні - щоб пропиталися кислинкою.

Через три дні змішуємо горілку з прянощами. Проціджуємо через марлю сливову настоянку. З'єднуємо приправлену горілку з настоянкою. Залишаємо. Через три дні можна вживати.

Зараз ви читаєте новину «Сливняк заправляють цедрою лимона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути