"У нашій родині жінки не звикли до міцних напоїв, тому на свята заправляємо собі сливняк. Варимо невеличке сливове місиво, як на варення, цідимо, та змішуємо з горілкою. Напій виходить кисло-солодкий", - розповіла Gazeta.ua Юліана Мельнийчук з Фастова, 48 років.
Інгредієнти:
На сливове місиво:
Великі спілі сливи - 10 штук
Цукор - 2 склянки
Вода - 4 склянки
На настоянку:
Горілка - 0,5 л.
Лимон - 1 шт.
Гвоздика - 2-3 шт.
Кориця - пучка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарбузові маффіни заправляють сирковим кремом
Приготування:
Беремо сливи, виймаємо кістки, засипаємо цукром, заливаємо водою, варимо 40 хвилин.
Розливаємо варені сливи у банки, закриваємо міцними гумовими чи залізними кришками. Залишаємо на три дні - щоб пропиталися кислинкою.
Через три дні змішуємо горілку з прянощами. Проціджуємо через марлю сливову настоянку. З'єднуємо приправлену горілку з настоянкою. Залишаємо. Через три дні можна вживати.
Коментарі