пʼятниця, 19 грудня 2014 16:14

Салат із свинини та яблучна шарлотка — страви для новорічного меню
2

Шеф-кухар вінницького ресторану "Шахерезада" Максим Самусенко кореспонденту Gazeta.ua пропонує свій варіант новорічного меню. Страви задовольнять найбільших гурманів своїм вишуканим смаком. Радить не готувати багато страв. Відмовитись від голубців та вінегрету.

Шеф-кухар пропонує:
закуска: Салат зі свинини "Фурор"
гаряча страва: куряча грудка, фарширована шинкою під соусом бадьяну і білих грибів
десерт: яблучно-полунична шарлотка з крем-брюле

Варену свинину, куряче філе нарізаємо соломкою і злегка обсмажуємо. Додаємо трохи меду, щоб м'ясо карамелізувалось. Болгарський перець і свіжий огірок — теж нарізати соломкою і протушкувати дві хвилини разом з м'ясом. Викласти на велику таріль. Збризнути зверху майонезом та кетчупом. Прикрасити кружальцями кримської цибулі. Зверху прикрасити половинками помідорами чері, підсмаженими на грилі. Салат подати теплим. Смакує сухим червоним вином.

Курячу грудку натерти вершковим маслом, загорнути у фольгу. Запекти в духовій шафі 15 хвилин при температурі 190 градусів. Теплою розрізати серединку і вкласти шматок шинки. Грудку нарізати під кутом. Для подачі розгорнути віялом. За час, поки запікалася грудка, треба приготувати соус. Білі сушені гриби проварити у сковорідці. Додати вершків та тертого пармезану іще десять хвилин потушкувати. Додати бадьяну. Цю спецію можна купити в магазині. Теплим соусом полити грудку. Прикрасити зеленню.

Для десерту: 500 грам яблук і 300 грам мороженої полуниці ріжемо кубиками і замішуємо з какао-порошком та вершковим маслом, щоб скріплювало фрукти. Додаємо ванільний цукор. Півкілограма листкового не дріжджового тіста розкочуємо. Начинку кладемо на половину, іншою прикриваємо. Запікаємо. Готуємо соус крем-брюле. Кондитерські вершки виливаємо на сковорідку. Знадобиться 250 грамів, 67 процентів жирності. Доливаємо коньяку. Пасерується кілька хвилин. Додаємо трохи цукру та молочного шоколаду. Це все тушкується і виходить крем-брюле. Ріжемо на шматки готову шарлотку. Зверху поливаємо соусом. При бажанні можна подати окремо.

Зараз ви читаєте новину «Салат із свинини та яблучна шарлотка — страви для новорічного меню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути