На паличках бувають не тільки цукерки і морозиво. Смачні пай-попси з начинкою з цукру і кориці можна приготувати на дитячу вечірку. Пиріжки на паличках обов'язково сподобаються малюкам.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно 1.5 склянки
- сіль 0.5 ч. л.
- цукор 1 ст. л.
- кориця 1 ч. л.
- холодне вершкове масло 110 г
- яйце 1 шт.
- вода або молоко 2-3 ст. л.
Для начинки:
- цукор-8 ст. л.
- борошно 1 ч. л.
- кориця 0.75 ч. л.
Для глазурі:
- цукрова пудра 0.5 склянки
- мед 2 ч. л.
- молоко 4 ч. л.
Приготування:
Перемішати борошно, сіль, цукор і корицю. Додати нарізане масло і розтерти пальцями в крихту. Додати яйце і кілька ложок холодної води. Замісити тісто, загорнути його в плівку і прибрати в холодильник мінімум на годину.
Для начинки змішати коричневий цукор з борошном і корицею.
Тонко розкачати тісто і вирізати 16 кружечків. Викласти половину кружечків на деко, застелене папером для випічки. На кожен покласти по столовій ложці цукрової начинки і вкласти дерев'яну паличку. Накрити рештою тіста, щільно защипати краї і притиснути зубцями виделки по колу.
Поставити в холодильник на 15 хвилин, потім відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин. Вийняти і повністю остудити.
Для глазурі змішати цукрову пудру з медом і молоком. Прикрасити пиріжки на паличці глазур'ю та кондитерською посипкою.
Коментарі