Шоколадне печиво легко приготувати, а бажаючих ним поласувати завжди чимало. Рецепт не вимагає особливих інгредієнтів, так що десерт може виручити в ситуації, коли на порозі виявилися гості і хочеться пригостити їх солоденьким.
Інгредієнти:
для теста:
темний шоколад - 200г
пшеничне борошно - 500 г
вершкове масло - 225 г
цукор - 225 г
яйця - 3 шт
для глазурі:
білки - 2 яєць
цукрова пудра - 500 г
лимонний сік - 5 мл
Приготування:
Розтоплюємо на повільному вогні шоколад і змішуємо його з м'яким вершковим маслом.
Окремо збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно. Потім в отриману суміш додаємо шоколад з маслом і гарно перемішуємо.
Далі тісто викладаємо на посипану борошном поверхню і легенько місимо. Потім розкачуєм тісто до товщини близько 5 мм.
За допомогою форми вирізаємо з тіста печиво і акуратно викладаємо його на деко.
Ставимо на 10 хвилин у духовку, розігріту попередньо до 200 градусів.
Потім деко виймаємо і даємо печиву охолонути.
Для приготування глазурі просіваємо цукрову пудру, збиваємо яєчні білки до утворення пінистої пишної маси.
Додаємо поступово лимонний сік і просіяну пудру, при цьому продовжуючи постійно збивати, поки маса не стане тягучою.
Глазур'ю наповнюємо кондитерський шприц і малюємо на печиво зірки, використовуючи для цього тонку насадку.
Глазур по консистенції не повинна бути твердою - не закріпиться на печиві, а також не повинна бути рідкою, щоб не розтеклася.
Потім проводимо від центру до кінців зірки лінії, щоб вийшла сніжинка.
Після того, як нанесли глазур, печиво кладемо в герметичну ємність.
Коментарі