Для новорічного столу у рік Вогняного Півня запечену курку варто замінити на качку. Ця фірмова страва стане головною прикрасою святкування. Запікають її з яблуками та вином. Щоб качка вийшла хрусткою зовні, її під час приготування кілька разів мастять соусом.
Інгредієнти:
Качка - 2-3 кг (1 тушка)
Мед - 4 ст. л .
Вино - 1 склянка
Кунжутна олія - 1 ст. л .
Мелений імбир - 1 ст. л .
Соєвий соус - 3 ст. л .
Вода - 2 склянки
Чорний перець - 1 ст. л .
Борошно - 1 склянка
Яйце - 1 шт
Молоко - 1 ст
Олія - 2 ст. л .
Зелена цибуля
Сіль за смаком
Приготування:
Качку обдайте окропом, натріть Харесом і залиште на 10 хвилин.
Посоліть і постате на 12 годину в холодильник, насадивши на пляшку або банку.
Помастіть тушку половиною меду.
Розігрійте духовку до 180 градцсів. Поставте в всередину деко, заповнене водою.
Качку поставте зверху на решітку і оберніть фольгою.
Готуйте качку годину. Змішайте кунжутну олію і з соєвим соусом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свинину запікають з яблками під цукровим соусом
Дістаньте качку і полийте соусом. Поставте на решітку і запікайте при 260 ° 20 хвилин.
Змішайте столову ложку соусу і 2 столових ложки меду. Полийте тушку і відправте на решітку, встановлену в низу духовки, на 5 хвилин.
Нарежте м'ясо на шматочки. Зробіть млинці. Змішайте борошно, яйце і воду.
Вимішуйте тісто і додайте молоко, олію та порізану зелену цибулю. Посмажте млинці і розкладіть на тарілку.
Зверху викладайте порізане філе і полийте все соєвим соусом.
Коментарі