Смачними голубці виходять не тільки з м'ясом. Замінити його можна рибою або ковбасою. Такий варінт підходить коли звичні страви вже набридли і хочеться чогось нового. Приготувавши такі голубці можна здивувати гостей, які точно такого не куштували.
Голубці з рибним фаршем
Інгредієнти:
Капуста - 1 кг
Рис відварний - 100 г
Зелень петрушки і кропу - 10 г
Цибуля - 2 шт.
Соус сметанний - 1 склянка
Масло вершкове - 2 ст. л.
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Риба (фарш) - 400 г
Приготування:
Качан капусти відварити до напівготовності в киплячій підсоленій воді. У них зрізати потовщену частину.
Цибулю дрібно порізати і обсмажити.
Рибний фарш змішати з рисом, обсмаженою цибулею.
Посолити, поперчити і перемішати.
На підготовлені листки капусти покласти фарш і загорнути.
Голубці обсмажити з обох сторін на вершковому маслі.
Залити сметанним соусом і запікати в духовці 10 хвилин.
Подавати голубці під соусом і прикрасти зеленню.
Голубці з ковбасою
Інгредієнти:
Пшеничний хліб - 200 г
Капуста - 1 шт.
Варена ковбаса - 200 г
Яйце - 2 шт.
Маргарин або смалець - 2 ст. л.
Гірчиця - 2 ст. л.
Яблука - 4 шт.
Сіль за смаком
Приготування:
Замочити в молоці і віджти хліб. Ковбасу пропустити через м'ясорубку.
Додати яйця, гірчицю та сіль. Перемішати.
Відокремити від капустяного качана велике листя.
Щоб зробити їх гнучкими і еластичними, обшпарити водою, підкисленою оцтом.
Фарш покласти на листя і скрутити конвертом.
Обсмажити голубці на маргарині.
Додати в сковороду трохи гарячої води.
Голубці обкласти нарізаними яблуками і тушкувати під кришкою.
Коментарі