Печиво "Ґудзики" має ніжну пісочну основу. Тому подобається багатьом. Уся його фішка у незвичайній формі. З простого кружка тіста роблять гудзик за допомогою кришки від пляшки та соломинки.
Інгредієнти:
200 г борошна
100 г масла
80 г цукру
2 жовтки
2 ч.л. ванільного цукру
2 ч.л. какао-порошку
Приготування:
Жовтки добре розтерти з цукром і ванільним цукром. Додати м'яке вершкове масло і борошно частинами, кожен раз вимішуючи ложкою. Половину тіста відкласти в іншу ємність, зліпити руками в грудку.
У другу половину додати какао, трохи вимісити ложкою і також зліпити в грудку. Покласти обидва види тіста в холодильник на 30 хвилин.
Розкачати світле тісто в пласт товщиною приблизно 5-7 мм. Вирізати формочкою гуртки.
Потім на кожному зробити вм'ятину, але не прорізаючи до кінця. Потім по центру зробити два або чотири наскрізних отвори, як в гудзика.
Читайте також: Оригінальне печиво печуть з шоколадним драже
Залишки світлого тіста знову зліпити в кулю, розкачати і так далі. Точно також вчинити з темним тістом. Піддягаючи лопаткою або ножем, перекласти всі гуртки на деко, застелене пекарської папером.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати приблизно 20 хвилин.
Готове печиво повністю охолодити
Коментарі