Куряче філе приготоване з яблуком та зеленим горошком звучить досить незвично. Проте таке поєднання виграшне в будь-якому випадку. Виходить дуже ніжний і незвичайний смак низькокалорійної страви.
Для свята або урочистої вечері хочеться приготувати що-небудь красиве, оригінальне, ситне і дуже смачне. Це якраз те, що потрібно — і недорого, і швидко, і продукти всі прості і доступні. В результаті виходить справжній кулінарний шедевр. Причому не тільки на смак, але і на вигляд.
Інгредієнти:
Рис довгозернистий - 1 склянка
Вода (для варіння рису) - 2 склянки
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Яблуко зелене - 1 шт.
Філе куряче - 2 шт.
Молоко кокосове - 200 мл
Горох молодий в стручках - 80 г
Цибуля зелена (для оздоблення) - 10 г
Сік лайма - 0,5 ст.л.
Лайм (для прикраси) - кілька часточок
Олія - 1 ст. л.
Каррі - 1 ст. л.
Кешью - 30 г
Приготування:
Рис промити і перекласти в каструлю. Залити водою, посолити і довести до кипіння.
Вогонь зменшити і каструлю щільно закрити кришкою. Варити рис на повільному вогні 30 хвилин.
Яблуко помити і почистити від насіння. Нарізати тонкими шматками і скропити соком лайма.
У сковороді нагріти олію. Обсмажити на середньому вогні куряче філе, посипавши за смаком сіллю і чорним меленим перцем.
До курячому філе додати каррі і кокосове молоко. Тушкувати на середньому вогні 8 хвилин.
Додати в сковороду горох і яблуко. Продовжувати тушкувати ще 5 хвилин, помішуючи.
На тарілку викласти рис, куряче філе, яблуко, горох і полити соусом зі сковороди.
Посипати страву зеленою цибулею і кешью.
Коментарі