Киянка Валентина Реброва часто запікає вдома оригінальні несолодкі кекси.
"Не додаю ні цукру, ні інших солодких начинок і наповнювачів. Таким чином десерт перетворюється на смачну закуску. Може бути як самостійною стравою, так і додатком до салатів. А мій чоловік взагалі їсть їх із вареною курятиною замість хліба", - розповідає жінка. Із Gazeta.ua ділиться рецептом несолодких кексів. За словами Валентини, найкраще такі кекси смакують зі сметанним соусом.
Інгредієнти:
Для тіста:
гарбуз — 250 грамів
борошно пшеничне — 230 грамів
яйця курячі — 2-3 шт.
оливкова олія — 2 ст. ложки
сметана — 50 грамів
твердий сир — 70 грамів
сіль, паприка та чорний мелений перець — на кінчику ножа
розрихлювач — 1,5 ч. ложки
кунжут — 2-3 ст. ложки
Для соусу:
сметана — 100 грамів
зубець часнику
паприка і чорний мелений перець на кінчику ножа
зелень — за бажанням
Приготування:
У глибоку миску влити сметану. Вбити до неї яйця, додати оливкову олію. Збивати масу міксером протягом 2 хвилин.
В окремій посудині просіяти пшеничне борошно. Це допоможе уникнути комків в тісті. Змішати борошно з паприкою, сіллю і чорним меленим перцем. Додати розрихлювач.
Якомога дрібніше порізати гарбуз. Потім злегка подрібнити його блендером. Додати гарбузову масу до яєчної суміші. Натерти на крупній терці сир, додати його до основної маси й перемішати.
Всипати до суміші з гарбуза і яєць борошно зі спеціями. Ще раз ретельно перемішати до однорідності. Маса повинна бути щільною й не рідкою.
Змазати форми для запікання кексів рослинною олією. Розкласти у них тісто. Посипати кунжутом. Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати в ній кекси протягом 25 хвилин. Подавати на великій тарілці по 6 штук. Поряд покласти свіже листя салату та та кілька тонких шматків свіжого томату.
Приготувати соус: дрібно покришити зубець часнику. Додати його до сметани і ретельно перемішати. Залити соус у миску і посипати паприкою, не перемішуючи. Прикрасити свіжим листям базиліку. Подавати поряд з кексами.
Коментарі