пʼятниця, 14 квітня 2023 03:05

Не крашанками єдиними: здивуйте холодцем у формі яєць

Не крашанками єдиними: здивуйте холодцем у формі яєць
Така закуска прикрасить будь-який святковий стіл. Фото: rozetka.com.ua

До одного з найбільших християнських свят в році – Великодня – лишаються лічені дні. Тож християнам східного обряду саме час визначитися з великоднім меню.

Закуска "Яйця Фаберже" – вдала альтернатива традиційній подачі холодця, передає Gazeta.ua.

Така страва не лише прикрасить будь-який святковий стіл, вона стане його "родзинкою". А на смак холодцева закуска зовсім не поступається іншим, більш традиційним. До того ж готування такої страви займе лише 40 хв.

Інгредієнти (на одну порцію):

– шинка — 150 г.
– желатин — 20 г.
– петрушка — 20 г.
– яйця — 10 штуки.
– курятина — 300 г.
– консервована кукурудза — 200 г.
– болгарський перець — дві штуки.

Спосіб готування

З курячого супового набору зварити бульйон (бульйон посолити).

Желатин замочити в охолодженому бульйоні і залишити до набухання на 1-2 год. Набухлий желатин поставити на плиту і нагрівати, поки желатин повністю не розчиниться. При цьому не доводити до кипіння.

Яйця вимити і витерти насухо. З тупого кінця яйця зробити невеликий отвір за допомогою ножа і розширити отвір до 1,5-2 см. Вміст яєць (білок і жовток) вилити і використовувати для приготування інших страв – в цьому рецепті вони не знадобляться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордно великий: у Львові виклали з пасок національний символ України

Порожню яєчну шкарлупу добре промити в мильно-содовому розчині і ретельно прополоскати проточною водою. Підготовлену вимиту і просушену яєчну шкаралупу для зручності поставити у форму для яєць.

Шинку порізати кубиками. З кукурудзи злити рідину. Болгарський перець порізати кубиками.

На дно порожньої яєчної шкаралупи покласти шматочки болгарського перцю і листочки зелені. Зверху покласти, чергуючи, шинку, кукурудзу, перець і листочки зелені - таким чином заповнити весь вільний простір яєчної шкаралупи до верху і залити бульйоном з розчиненим у ньому желатином.

Поставити яйця в прохолодне місце до застигання. Перед подачею до столу яйця очистити від шкаралупи (як варене яйце) і викласти холодець на блюдо.

На Великдень в Україні заведено пекти паски. Це основна страва святкового столу та великоднього кошика. Спечені вироби зазвичай покривають глазур'ю. Її приготування – процес нескладний, але потрібно врахувати деякі нюанси.

Зараз ви читаєте новину «Не крашанками єдиними: здивуйте холодцем у формі яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути