Нуга є східними солодощами. Вона може бути білою, на основі яєчних білків, та коричневої. Така ж включає карамелізований цукор, тому більш тверда і хрустка. Від класичного рецепту відрізняється нуга по італійському рецепту. Так звана, торрона виходить одночасно м'якою та, завдяки горіхам, хрусткою. Вона може входити у склад й інших десертів.
Інгредієнти:
Мед - 2/3 склянки
Білки яєчні - 2 шт.
Мигдаль - 1 склянка
Курага - 1/2 склянки
Цедра половини лимона
Приготування:
Глибоке деко застелити воскової папером або пергаментом для випічки.
Мед викласти в термостійку миску і поставити на водяну баню.Поки мед розтоплюється можна збити білки.
Ввести їх в теплий рідкий мед і перемішати дерев'яною ложкою до однорідної маси. Вона буде в'язкою кольору карамелі.
Продовжувати мішати до загустіння і більш світлого кольору (близько 40 хвилин).
Потім додати горіхи, курагу і цедру. Миска все ще стоїть на водяній бані. Продовжувати помішувати до білого кольору.
Перекласти масу в форму і зверху закрити папером для випічки. Залишити деко в сухому місці на кілька годин, а краще на ніч.
Після того як нуга захолоне, нарізати її на довгі смужки дуже гострим ножем.
Загорнути солодощі в пергамент і зберігати в сухому прохолодному місці або в холодильнику.
Коментарі