Печиво з лавандою та лимоном — національний шотландський рецепт. Катерина Григорєва, 24 роки, з Харкова привезла його зі стажування в Единбурзі.
"Мало, хто знає, що цитрусові дуже добре поєднуються з лавандою у десертах, - каже вона. - Засушені квіти лаванди додають йому не тільки аромат, але й структуру. Як кмин у хлібі."
Інгредієнти:
- борошно- 2 склянки
- цукор- 5-6 столових ложок
- вершкове масло — 150 г
- мелений кардамон — 1 чайна ложка
- квіти лаванди — 1 столова ложка
- сіль - 1/2 чайної ложки
- вода- 1/2 склянки
- лимоний сік - 1 столова ложка
Приготування:
Борошно змішує з цукром. Додає квіти лаванди та мелений кардамон. На тертці натирає холодне вершкове масло. Тісто замішує, додаючи поступово воду та лимоний сік.
Розкочує тісто. Як буде завтовшки півтора сантиметри вирізає з нього печиво формою або склянкою. Кладе його на пергаментний папір, на деко. Пече в духовці при температурі 200 градусів 25-30 хв. За п'ять хвилин до готовності перегортає, щоб підрум'янилось з іншого боку.
Готове печиво змащує маслом та посипає цукром.
Коментарі