четвер, 18 грудня 2014 16:25

Кускус із морквою та перцем готують за 5 хвилин
8

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Кускус — універсальна крупа, яку можна приготувати багатьма способами. В українських супермаркетах кускус часто продають вже пропареним. До готовності довести такий можна швидко. Достатньо залити його гарячою водою й додати спеції за смаком. Про це розповідає Людмила, кухар столичного ресторану "In Mood".

"Цю корисну для здоров'я крупу добре поєднувати з бараниною. Втім, їдять кускус і як самостійну страву. Тоді до крупи додають олію, спеції та сіль, сік лимону. Із овочів найчастіше додають моркву і болгарський перець. А от у Марокко звикли додавати гострий перець чилі", - каже кухар. Розповідає, як швидко і смачно приготувати кускус з овочами в домашніх умовах.

Інгредієнти:

 - кускус — 100 грамів

 - половина солодкого червоного перцю

 - 1 морквина

 - куркума — за смаком

 - сіль, чорний мелений перець або паприка — на кінчику ножа

 - 1 ч. ложка оливкової олії

 - 20г. вершкового масла

 - 0,5 склянки води

Приготування:

Відварити моркву. Порізати дрібними кубиками. Так само порізати сирий болгарський перець. Змішати подрібнені овочі з кускусом. Додати спеції: куркуму, сіль та перець. За бажанням можна також додати інших приправ.

З'єднати оливкову олію та ледь розтоплене вершкове масло й додати до крупи. Ретельно перемішати. Залити масу з овочів та кускусу половиною склянки гарячої води й накрити кришкою. Настоювати близько 5 хвилин. За цей час крупа стане м'якою і просякне ароматами спецій. "Перець не має необхідності варити. Достатньо потримати його в гарячій воді, аби став м'яким", - каже кухар.

Відкрити кришку. Прослідкувати, аби крупа була розсипчастою і без комків. Крупу з овочами перекласти в невелику миску, щільно утрамбувати виделкою. Перевернути миску на велику тарілку, обережно викласти готову крупу так, аби утворилася "пасочка". Прикрасити тарілку паприкою і гілкою петрушки. На крупу викласти кілька шматочків моркви і подавати до стола.

Ще один спосіб приготувати смачний кускус — підсмажити його з манго. Для цього манго ріжуть тонкими кубиками, обсмажують в оливковій олії з додаванням цукру. На сковорідку засипають кускус і обсмажують все разом 1-2 хвилини. Заливають водою і швидко перемішують. Додають сіль та перець, тушкують ще з хвилину на малому вогні. Подають з мигдальними пластівцями, прикрасивши гілкою свіжої м'яти.

Зараз ви читаєте новину «Кускус із морквою та перцем готують за 5 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути