Солодкий смак кукурудзи посилюється гостротою чилі і м'якістю сиру. Приготувати цей суп можна за 15 хвилин. Ніжна куряча грудка завдяки соку лайму має новий цікавий присмак. Ця страва варта, щоб хоч раз її приготувати. Здавалося б, у кукурудзяному супі усі інгредієнти звичні, але разом їх мало хто поєднує.
Інгредієнти:
1 великий качан кукурудзи
1 цибулина
2 зубчики часнику
2 перці чилі
1 куряча грудка
4 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. паприки
1,5 л бульйону
твердий сир або сир фета - за смаком
1/2 лайма
Приготування:
Зварити кукурудзу в підсоленій воді 25 хвилин. Далі обсмажити її на грилі, звичайній сковороді або відкритому вогні.
Поки кукурудза готується, можна зайнятися й іншими овочами. Дрібно порізати цибулину, чилі і часник.
Запекти в духовці куріче філе і розібрати на волокна. Можна не пекти, а зварити в бульйоні 10 хвилин.
Поставити каструлю на великий вогонь. Налити оливкову олію. Обсмажити цибулю 3 хвилини, щоб стала прозорою.
Додати чилі і часник. Ще смажити хвилинку. Додати паприку.
Читайте також: У макарони з лимоном та авокадо додають твердий сир
Налити бульйон. Можна курячий або овочевий, можна і просто окріп. Відразу покласти курку.
Кукурудзу зрізати з качана і додати в суп.
Варити ще хвилину і можна подавати на стіл. Зверху можна потерти твердий сир або сир фету.
Для пікантності вичавити в тарілку половину лайма.
Коментарі