Курячі нагетси – це куряче м'ясо в паніровці. Філе береться з курячих стегон. М'ясо з філе не варто брати. Воно виходить сухуватим. Це страва із фат- фуду, яку дуже легко приготувати вдома, якщо нагетси запекти чи обсмажити на сковорідці з невеликою кількістю олії.
Інгредієнти:
курячі стегна 1 кг
сушений часник - 1,5 ч. л.
сіль
мелений перець
Для панірування
борошно - 1/2 склянки
яйця - 2 шт
чіабатта/черствий білий хліб (мелений в блендері) - 1 склянка
пармезан (тертий) - 2 ст. л.
вершкове масло (розм'якшене) - 2 ст. л.
сіль
паприка або мелений червоний перець
Для соусу
гірчиця діжонська (не зернова) - 2 ст. л.
майонез - 2-3 ст. л.
мед - 1-2 ч. л. (за смаком)
Приготування
Курячі стегна помити, зрізати кісточки і зняти шкіру - залишити тільки філе.
Помістити куряче філе в чашу блендера, посолити, приправити свіжомеленим перцем і посипати сушеним часником.
Приготувати суміш для панірування.
Черствий білий хліб подрібнити в блендері. Краще взяти чіабатту або білий хліб на заквасці, тобто, бажано, щоб це був не щільний білий батон, а легкий білий хліб на воді.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Англійський пиріг "Веллінгтон-фарш" їдять гарячим та холодним
У мисці з'єднати мелений білий хліб, пармезан, м'яке вершкове масло, сіль і паприку. Добре перемішати панірувальну суміш руками.
В чисту миску насипати борошно.
В іншу миску розбити яйця і збовтати виделкою до однорідності.
Взяти близько 1 ст. л. курячого фаршу сформувати невеликі котлетки-нагетси руками, змоченими у воді.
Обваляти нагетси спочатку в борошні. Занурити в яйце.
А потім обваляти в панірувальної суміші з білого хліба з пармезаном.
Викласти нагетси на деко (можна застелити деко пергаментом).
Запікати в розігрітій до 180°C духовці близько 25-30 хвилин.
Подавати з соусом. Майонез змішати з гірчицею, додати за смаком мед і добре перемішати.
Коментарі