Влітку до пива крім традиційних закусок подають легкі і оригінальні закуски із сезонних овочів. Одна з таких — мафіни з кабачків. Ірина Данилець із Києва такі готує вже другий рік. Рецепт привезла із чехії. Каже найприємніше, що гості й не здогадуються, що кекси із кабачків.
Інгредієнти:
- мука -100 гр.
- молоко 70 мл.
- базілік 1 ст. л
- перец чорний мелений
- сир -50 гр.
- яйце -1 шт.
- сіль-0,5 ч.л.
- розпушувач -0,5 ч.л.
- масло вершкове -30 гр
- помидори -1 шт.
- кабачок -1 шт
Приготвання:
Муку змішати з розпушувачем, вбити яце.
Вершкове масло попередньо розтопити в мікрохвильовці і охолодити. Вилити в тарілку з мукою, додати сіль молоко. Збити все вручну вилкою.
Додати базилік, перець, ще раз перемішати.
Молодий кабачок натернти на тертці, віджати сік. Помідор ошпарити, зняти шкірку і дрібно порізати. Сир натерти на дрібній терці, додати в тісто.
Форми для кексів застелити спеціальним папером для випічки або вставити паперові формочки. Розлити тісто у форми.
Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Охолодити в духовці.
На замітку:
Кабачкові мафіни для святкового столу зверху прикрашають сирним кремом. Для нього 100 грамів сиру перетерти з вершками, додати часник і зелень. Крем викласти спеціальним шприцом. Прикрасити оливкою.
Коментарі