середа, 04 березня 2015 13:03

Їжа віддрукована на 3D-принтері зберігає корисні властивості
6

3D-принтер друкує форму з тіста.

Тепер їжу можна не лише зварити або посмажити, але і надрукувати на 3D-принтері. Такий концепт вже існує, і ця їжа не тільки "надрукована", вона ще й проростає просто в руках споживача.

Edible Growth - це проект фуд-дизайнера Хлое Рутзервельд (Chloе Rutzerveld), яка об'єднала їжу, садівництво і роботу 3D-принтера. Концепт полягає у виготовленні на принтері форми з тіста, всередині якого знаходиться так званий "їстівний грунт" плюс кілька зерен. Через кілька днів після друку насіння зелені і грибів починає проростати і з'являтися крізь отвори форми з тіста. І все - тепер готова продукція готова до вживання.

Продукція дизайну Хлое поки що є тільки концептом, і буде потрібно кілька років досліджень, особливо в сфері 3D-друку, щоб подібна їжа вийшла у вільний продаж. Тим не менш, ця ідея дійсно цікава. Як говорить сама Хлое, не варто боятися, що така їжа є неправильною або некорисною тільки тому, що була надрукована на принтері. Насправді, в її основі лежать тільки органічні і натуральні елементи, а те, що зелень і гриби справжні, так це можна побачити своїми власними очима: вони проростають з видрукуваної форми протягом 3-5 днів.

Зараз ви читаєте новину «Їжа віддрукована на 3D-принтері зберігає корисні властивості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути