Пеппероната - яскрава страва італійської кухні. Її основою є курка, а родзинкою болгарський перець. Усі продукти використовуються звичні, весь секрет у їх поєднанні. Страва виходить ситною та з пікантним томатним присмаком.
Інгредієнти:
Куряче філе - 500 г
Борошно - 1 ст. л.
Сіль і перець - за смаком
Цибуля - 2 шт
Часник - 4 зубчики.
Перець болгарський - 2 шт
Томати у власному соку - 400 г
Оливкова олія - 2 ст. л.
Приготування:
Курку помити і нарізати невеликими шматочками (2х2см). Поперчити і посолити.
Додати борошно і добре розмішати.
На сковороді розігріти олію і обсмажувати філе 7 хвилин. Відкласти в миску.
Часник нарізати невеликими шматочками або пропустити через прес.
Цибулю нарізати півкільцями, перець - соломкою.
Томати очистити від шкірки і приготувати томатне пюре за допомогою блендера.
На сковороді, де смажилося філе, обсмажити цибулю з часником 5 хвилин.
Додати перець і смажити ще 5 хвилин.
Покласти філе і налити томатне пюре. Довести до кипіння і тушкувати 20-25 хвилин.
При подачі посипати зеленню.
Коментарі