Курячий плов в індійській кухні називається біріані. Цікавий він тим, що використовується не грудинка, а соковиті крильця. Каррі має індійське походження і складається з суміші спецій: куркуми, червоного перцю, коріандра і кардамону. Ця приправа надає страві східного аромату, а мед - неординарного присмаку.
"В класичному рецепті вказано, що цей плов має бути дуже гострий та пряний, - каже киянка Наталія Грибенюк. - Так як я готую і для дітей, страви мають бути ніжнішими. Перець чилі я замінила на соєвий соус. Вийшло дуже смачно і ситно".
Інгредієнти:
курячі крильця - 400 г
довгозернистий рис - 1 склянка
цибуля - 1 шт
томатна паста - 2 ст. л.
олія - 3 ст. л
каррі - 1 ч. л.
сіль та перець - по 1/2 ч. л
мед - 2 ст. л
соєвий соус - 4 ст. л
Приготування:
Для маринаду почистити та пропустити через прес часник.
Змішати його з рідким медом та соєвим соусом.
Крильця промити та розрізати на дві частини. Залити їх маринадом як мінімум на 3 години.
Рис промити холодною водою і відкинути на дуршлак, щоб стекла вода.
Почистити та порізати кубиками цибулю. Обсмажити її на сковороді 5 хвилин.
Додати до неї крильця. Смажити поки не зявиться золотиста скоринка.
Вимкнути вогонь і перекласти курку у каструлю з товстим дном.
Покласти туди томатну пасту та рис. Приправити каррі та сіллю.
Залити усе водою, щоб вона покривала рис на 2 см.
Накрити каструлю кришкою та залишити на 30 хвилин тушкуватися на малому вогні.
Коментарі