Оригінальна ідея, як врізноманітнити рецепт домашньої піци — додати в неї чорнила каракатиці. Вони фарбують тісто в глибоко чорний колір. Чорнила каракатиці — це особлива рідина, яку виробляє молюск. Чорнила використовують для приготування різотто, пасти, паельї та інших страв. Крім того, що чорнила дають оригінальний колір та солонуватий "морський" смак, то ще й мають неабияку користь. Упаковка чорнил, якої вистачить на дві піци, в інтернет-магазині або в рибному супермаркеті продають по ціні від 40 до 50 гривень. Страва точно здивує гостей і прекрасно підійде до святкового стола.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно пшеничне — 2 склянки
- -вода — 2/3 склянки
- сіль — 1 чайна ложка
- чорнила каракатиці — половина упаковки
- олія оливкова або рослинна — 1 столова ложка
- дріжджі сухі — 1 чайна ложка
Начинка:
- сир моцарела — 50 грамів
- варене філе курятини або морепродукти на вибір — 100 грамів
- оливки або маслини — 20 грамів
- свіжий помідор — 1 штука
- болгарський перець — 1/2 штуки
- томатний соус-основа — 4 столові ложки
Приготування:
Залити сухі дріжджі водою. Ретельно перемішати, щоб не було комків. Двічі просіяти пшеничне борошно. Це наситить його киснем, і тісто легко замішуватиметься. Пересипати борошно у глибоку миску. Посолити. Додати дріжджі і вимісити тісто. Влити чорнила каракатиці. Замісити тісто так. Аби чорнила покривали все тісто. Аби було пружним, вимішувати тісто слід не менше 5 хвилин.
Тісто викласти із миски на суху поверхню стола, злегка присипану борошном. Продовжувати вимішувати. У разі потреби додати трохи борошна. Тісто має стати м'яким та еластичним. Зліпити тісто у кулю. З усіх боків змазати маслом. Накрити рушником і поставити у тепле місце приблизно на годину. За цей час має піднятися і збільшитись удвічі.
Прим'яти тісто, розкатати у пласку круглу форму на столі качалкою. Змастити томатним соусом. Натерти сир та викласти інші порізані складники начинки. Оливки покласти останніми. Запікати піцу у розігрітій до 180 градусів близько 15 хвилин. Подавати піцу гарячою.
Коментарі