Сніданки, особливо в холодну пору року, мають бути поживні й давати енергію до самого обіду, кажуть дієтологи. Саме таким поживним перекусом в першій половині дня є брускетки. Рецептом легких у приготуванні італійських закусок з трьома різними начинками ділиться Світлана Літовченко, кухар ресторану "Silvio D'Italiа", що в Києві на Подолі. За словами кухаря, на приготування брускеток часу витрачається не більше, ніж на звичайні бутерброди.
Інгредієнти:
- свіжий багет
Перша начинка:
- 100 грамів курячого філе
- третина одного болгарського перцю
- рукола і базилік за смаком
Друга начинка:
- 1-2 листи салату
- одна-дві оливки або маслини
- чотири кільці салямі золотистого
- один помідор чері
- 80 грамів сиру фета
- базилік за смаком
Третя начинка:
- 80 грамів сиру сулугуні
- половина звичайного помідора
- дві чайні ложки м'якого сиру бринза
- зелена цибуля і базилік
Спосіб приготування:
Готуючи першу начинку, підсмажити до золотавого кольору філе курки. Порізати на маленькі смужки або кубики. Болгарський перець дрібно нарізати, а багет тим часом підсушити в тостері. Викласти на нього перець і курятину разом з руколою.
Для другої начинки порізати помідор чері дрібними кубиками. На багет покласти листя свіжого салату, за ним — цілі кільця салямі. На них або поряд викласти всі інші складники — помідор, сир фета. Зверху - розрізані навпіл оливки.
Для третьої порізати помідор такими ж кубиками, як і для попередньої. На підсушений багет викласти бринзу, за ним — томати і сир сулугуні. Посипати подрібненою зеленою цибулею. Всі три види брускеток прикрасити свіжим базиліком. Подавати на стіл, доки хліб ще теплий.
Коментарі