Хрусткі булочки з часником є універсальною стравою. Їх можна готувати до борщу, супу або як просто закуску. Для оригінальності їх роблять у формі вузликів. Якщо зробити малого розміру - вийдуть як поп-корн.
"Доки чекаємо шашликів, хочеться щось пожувати, — каже киянка Леся Крищук. — Вузлики й голод переб'ють, і не сильно наситять. Залишиться місце для м'яса".
Інгредієнти:
1 склянка теплої води
1ст. л. цукру
1 ч. л. сухих дріжджів
3 склянки борошна
1/2 ч. л. солі
4 ст. л. олії
2 зубчики часнику
прованські трави - за смаком
Приготування:
Склянку теплої води змішатиє з цукром та сухими дріжджами.
Залишити на 10–15 хвилин. Просіяти борошно та сіль.
У центрі зробити ямку і вилити дріжджі. Додати олію і замісити тісто.
Помастити велику миску олією і перекласти туди тісто.
Накрити рушником і залишити в теплому місці на годину — щоб підійшло.
Покласти на посипану борошном дошку і знову місити. Розділити тісто на кульки по 5 см.
Розкачати в долонях їх на "ковбаски", зв'язати у вузлик. Щоб не стирчали кінчики, защіпити під вузликом.
На деко покласти папір для випічки і посипати борошном. Викласти на нього булочки і накрити рушником на 40 хвилин, щоб ще раз підійшли.
Поставити у розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Читайте також: Ароматні фрикадельки готують з овочевим рагу
Підігріти на сковороді п'ять столових ложок олії. Почистити і пропустити через прес часник. Приправити прованськими травами.
Перемішати і вимкнути вогонь. Готові булочки полити цим соусом.
Коментарі