Інгредієнти:
велика картопля - 4 шт
олія - ¼ чашки
морська сіль - ¼ ч. л.
сухий часник - ¼ ч. л.
паприка - ¼ ч. л.
чорний перець - ¼ ч. л.
нарізана петрушка - 2 ст. л.
тертий твердий сир - ¼ чашки
кубики льоду - 2 чашки
Приготування:
Розігріти духовку до 200С. Ретельно вимити або почистити картоплю. Порізати її на дольки.
Покласти картоплю в миску з водою і додати кубики льоду. Залишити на 30 хвилин.
Потім вийняти на паперовий рушник, нехай підсохне.
Змішати сіль, часниковий порошок, паприку і чорний перець у щільному пакеті із застібкою.
Додати картоплю і добре струсити. Потім додати олію в пакет і знову потрясти, поки картопля не покриється сумішшю.
Застелити лист для випічки пергаментним папером. Викласти картопляні часточки і випікати 40 хвилин, поки картопля не стане коричневою і хрусткою.
Поки картопля запікається, подрібнитиь 2 столові ложки свіжої петрушки і натерти сир. Змішати це у великій мисці.
Картопля покласти в суміш сиру і петрушки, перемішати.
Коментарі