Гарбузове варення дуже яскраве, солодке та з пряним ароматом. Цитрусова нотка відбиває зарах гарбуза. Воно взимку врятує від застуди. Варення виходить такої ж консистенції як желе. Готується дуже швидко і не забере багато часу.
"З гарбуза варю не кашу, а варення. Виходить смачніше, ніж яблучне чи грушеве, — говорить Оксана Матвійчук із міста Бердичів на Житомирщині. - Пахне як лимон, а виглядає як оранжевий джем".
Інгредієнти:
2 кг гарбузової м'якоті
700 грам цукру
2 лимони
4 бутони гвоздики
Приготування:
Почистити гарбуз від шкірки і насіння. Відважити для варення 2 кг. м'якоті і потерти на крупній тертці.
Цю гарбузову масу перекласти в каструлю і засипає цукор. Перемішати і залишити на пів години, щоб виділився сік.
Лимони помити і натерти на дрібній тертці, щоб зняти цедру. Додати її до гарбуза.
М'якоть лимонів без кісточок порізати маленькими кубиками. Кинути їх до гарбуза і перемішати.
Каструлю поставити на повільний вогонь і чекати, щоб закипіло варення.
Через 10 хвилин після цього кинути в нього гвоздику. Джем варити до загустіння, постійно помішуючи.
Читайте також: Для десерту "Три шари" варять нугу із горіхами
Консистенцію можна вибирати яку сама хочеш. Чим довше вариш, тим густіше виходить.
З готового джему вийняти чистою ложкою гвоздику і розкласти його по стерилізованих банках. Закрити герметично кришками.
Коментарі