Соуси розкривають смак страви з різних сторін. Одні й ті ж відбивні смакують по-різному з кожним соусом.
"М'ясо кроля саме по собі прісне. І хоч тушкується з овочами, йому не вистачає гостринки, - каже Тетяна Хоменко. - Усі просто наливають сметану. Вона розм'якшує, але страва так і залишається "ніякою". Люблю кролятину їсти з томатним соусом з гострим перцем, а в грибну пору - сирно-грибний.
Інгредієнти для соусу з чилі:
2 зубки часнику
1 перець чилі
200 грам м'яких помідорів
сіль та перець за смаком
1/2 чайної ложки цукру
Для сирно-грибного соусу:
50 г білих або інших м'ясистих грибів
60 мл вершків
20 г твердого сиру
сіль за смаком
Приготування:
У розігрітій олії обсмажити розрізані навпіл зубки часнику і перчину чилі.
Як тільки часник підрум'яниться, його разом з перцем зняти зі сковороди.
У цю ароматну олію викласти порізані кубиком майже переспілі помідори.
Посолити і поперчити за смаком. Суміш тушкувати на повільному вогні 20 хвилин.
В кінці приготування додати цукор. Вимкнути вогонь і перетерти соус через сито.
"Соус з сиру та м'ясистих грибів робить страву оригінальною".
Білі гриби треба промити і варити до напів готовності. Скинути на друшлак, щоб збігла рідина.
Коли трохи охолонуть, порізати дрібними кубиками. Обсмажити їх на олії до золотистої скоринки.
Читайте також: Томатно-часниковий соус по-новому розкриває смак рибних страв
Налити вершки і покласти натертий твердий сир. Посолити смаком.
Тушкувати поки не стане соус потрібної консистенції. Має бути дуже рідким або як пюре.
Коментарі