Готуючи домашні шоколадні цукерки, можна на ходу придумувати варіації цього чудового десерту і комбінувати різні смаки. У начинку додають і курагу, і родзинки з фініками. Любителі кокоса можуть обваляти ще не застиглі цукерки в кокосовій стружці, а в начинку покласти трохи порізаного на дрібні шматочки банана. Головний принцип приготування домашніх цукерок - розтопити шоколад і заморозити його в формочках, з будь-якою начинкою або ж без неї. Бажано розтоплювати шоколад кулінарний, який якраз і призначений для виготовлення цукерок. Але якщо кулінарного не знайшлося, шоколад в плитках, звичайно ж, також підійде. Один з простих рецептів домашніх цукерок з шоколаду - з готовою арахісової пастою, яка так подобається дітям.
Інгредієнти:
- темний шоколад - 450 грамів
- вершкове масло - 3 столові ложки
- арахісова паста - 1,5 склянки
- цукор -1,5 склянки
Приготування:
Збити цукор в пудру. Додати арахісову пасту і розм'якшене вершкове масло. Продовжувати збивати до однорідності маси. Перекласти в кондитерський мішок.
Шоколад розламати на невеликі шматочки, якщо взяли "плитковий". Кулінарний - просто дістати і підготувати. Розтопити шоколад на водяній бані, потім трохи охолодити. Важливо, щоб шоколад нагрівався до температури приблизно в 60 градусів. Кипіти він не повинен.
Розтоплений шоколад ретельно перемішати. Замішувати його слід не менше 5 хвилин. Тоді буде добре тримати форму при охолодженні.
Дістати формочки, змастити їх дно тонким шаром шоколаду. У середині повинен вийти шоколадна формочка. Охолодити її в холодильнику до повного загустіння.
Наповнити остиглі формочки на три чверті сумішшю арахісового масла і цукрової пудри. Залити шоколадом. Охолоджувати в холодильнику близько 15-20 хвилин, щоб повністю безодні.
Перед подачею акуратно витягти цукерки з форм. Чим більше замерзли, тим легше цукерки вислизнути з форми.
Наступного разу можна приготувати цукерки з сезонними ягодами. Замість пасти в якості начинки підійдуть черешні у власному соку, чорниця або малина.
Коментарі