понеділок, 11 лютого 2013 16:14

До лінивих голубців додають манну крупу
5

Фото: Фото: Юлія Ліпіч

"Щонеділі готувала голубці. Ранок проводила на кухні. Моя сестра дивувалася, що стільки часу затрачаю біля плити. Вона давно вже варить ліниві голубці. Я, як вперше приготувала, визнала: готується швидше, та й на смак краще", - розповідає Ірина Пилип'юк зі Львова.

Для лінивих голубців господиня бере склянку рису. Відварює до напівготовності, він має кипіти 10 хвилин. Тоді його відціджує від води.

З капусти середнього розміру вирізає качан. На 2-3 хвилини опускає в окріп. Ріже крупно. Заливає водою так, щоб вона покрила її. Відварює під кришкою до м'якості.

Фарш готує з 300 грам яловичини та 300 грам свинини. М'ясо перекручує на м'ясорубці з 1 цибулею, додає відварений рис, вибиває туди 3 яйця.

Капусту остуджує. Воду, в якій варилася капуста, не виливає. Овоч прокручує на м'ясорубці, віджимає зайву рідину через марлю. Капусту додає до фаршу.

Фарш солить, перчить за смаком, додає 2 столових ложки манної крупи. Завдяки їй прибирається зайва волога. Добре перемішує, настоює 5 хвилин.

У воді, в якій варилася капуста, розчиняє томатну пасту, додає сіль і перець за смаком. 1 столову ложку крохмалу розводить в невеликій кількості холодної води, додає в капустяну воду, розмішує.

У сковорідку на вогні ллє трохи олії. З фаршу змоченими у воді руками формує великі котлети. Вмокає у панірувальні сухарі. Обсмажує з двох сторін до золотистого кольору.

Обсмажені котлети вкладає у глибоку сковорідку. Заливає підливою, аби вона покрила їх майже повністю, зверху посипає кропом.

Доводить до кипіння. Зменшує вогонь, накриває кришкою і тушкує 20-25 хвилин.

"До столу подаю зі сметаною, - каже господиня. - Та вони й без неї смачні."

 

Зараз ви читаєте новину «До лінивих голубців додають манну крупу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути