Десерт має бути не тільки смачним, але й гарним. Для його оформлення варто підключити усю фантазію. Не
"У цьому десерті весь секрет у вершковій мисці. В неї можна класти будь-які ягоди. Крім полуниці підійдуть чорниці, малина, смородина, суниця та журавлина., - каже шеф-кухар столичного ресторану " Whisky Corner" Олексій Повторейко. - Подається цей десерт без приборів. Треба відламувати шматки миски і вмочати у ягідне пюре. Так як миска глибока, поки дійдете до кінця, то й полуниця вже закінчиться".
Інгредієнти:
500 мл 20-% сметани
100 г цукрової пудри
5 г агар-агару
250 г свіжої полуниці
20 г цукру
Для молочного гелю:
100 мл молока
по 1 раму текстури гелан і ксантан
Приготування:
У невелику каструлю налити сметану. Насипати цукрову пудру та агар-агару.
"Це рослинний згущувач. Він сильніший за желатин. Тому його треба дуже мало. Добре підходить господиням, яким не завжди вдається зробити міцне желе. З агар-агаром воно точно застигне".
Чекати, доки молочна суміш закипить і вимкнути вогонь. Вилити в глибоку форму.
Коли стане кімнатної температури, вставити у неї меншу за розміром, щоб та притиснула десерт зверху.
Поставити у холодильник застигати 3–4 години. Треба слідкувати коли стане твердою.
Розімяти 250 г свіжої полуниці. Можна це зробити блендером. Додає 20 г цукру.
"Цукру беру небагато. Ягода й так солодка. Якщо кисла, можна підсолодити більше. Треба куштувати", - каже кухар.
На велику плоску тарілку темного кольору ставить застиглу сметанну миску. У неї наливає ягідне пюре. Поряд розкладає шматочки порізаних ягід.
Між ними та на страві намалювати візерунок молочним гелем. Це технологія молекулярної кухні.
У молоко додати по 1 граму текстури гелан і ксантан.
Додати цукор за смаком і перемішати. Усе це тримати на вогні до кипіння.
Охолодити до кімнатної температури і збити блендером. Так зробити два-три рази. Від цього желе стане густим. Налити його в пакетик і зрізати тонкий кінчик, щоб було зручно малювати.
Коментарі