Навіть з найпростішої страви можна зробити кулінарний шедевр, який чудово доповнить святковий стіл. Існує безліч апетитних страв з картоплі. Одна з них - часникова картопля, запечена в духовці. Вона готується дуже просто і стане відмінною ідеєю для вечері.
Інгредієнти:
- 7 шт. картоплі;
- 125 г м'якого вершкового масла;
- 7 ст. л. натертого твердого сиру;
- 2 ст. л. сметани;
- 4-5 зуб. часнику;
- 4 ст. л. дрібно нарізаної петрушки.
Приготування:
Вимийте картоплю. Покладіть її в каструлю. Залийте водою картоплю так, щоб вона трохи покрила її. Варіть до готовності. Потім злийте воду.
Для часникового соусу змішайте вершкове масло, сметану, подавлений часник, петрушку і сир.
Після приготування розріжте картоплю уздовж.
Покладіть її на змащене олією деко, полийте кожну половинку часниковим соусом і поставте в духовку, попередньо розігріту до 250 градусів .
Запікайте не більше 10 хвилин.
Коментарі