Буженина – це один із найкращих м'ясних делікатесів. Пряне м'ясо стане прикрасою вашого святкового столу. Для приготування цієї страви потрібна корейка без кісточки.
"М'ясо повинно бути пружним і не обвітреним. Зверху необхідно залишити тонкий шар жиру, щоби при смаженні його сік просочував м'ясо", - говорить Олексій Суханов, ведучий програми "Кулінарна академія Олексія Суханова" на каналі "Україна".
Інгредієнти:
Корейка свиняча – 1 кг
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 3 зубчики
Сіль, перець
Кріп –1 пучок
Петрушка – 1 пучок
Лимон – 1 шт.
Лавровий лист
Паприка солодка мелена – 1 пакетик
Приготування:
Помити м'ясо. Акуратно зрізати всі жилки.
Почистити моркву і часник. Моркву порізати на конусоподібні шматочки, щоб вони легко входили в м'ясо.
На м'ясі зробити невеликі надрізи на відстані 3-5 см під кутом, щоб шматочки овочів не випадали. Нашпигувати часником та морквою. Слідкуйте, щоб надрізи не були дуже великі, інакше при смаженні з м'яса витече вся рідина і воно вийде сухим.
М'ясо з усіх боків посолити, поперчити чорним меленим перцем і солодкою меленою паприкою.
Нарізати моркву і цибулю кільцями. Подрібнити кріп і петрушку.
Постелити подвійний шар фольги, укласти м'ясо на підстилку з кропу і петрушки, шматочків моркви та цибулі.
Зверху покрити шаром зелені, розкришити пару лаврових листків і загорнути у фольгу, щоби соки не витікали при запіканні.
Читайте також: Качині ніжки поливають ягідно-винним соусом
Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на годину-півтори. В кінці перевірити готовність, надрізавши шматок гострим ножем.
Буженину подавати з хріном і гірчицею.
Коментарі