середа, 28 грудня 2016 16:22

Як запекти свинину в апельсиновій глазурі

Цього року на новорічному столі запечена свинина є головною стравою, адже у рік Півня не можна готувати птицю. У свинині головне, щоб була зовні хрусткою, а в середині ніжною. Це вдасться із часниково-апельсиновою глазур'ю. Пікантності смаку додасть пряна скоринка.

Автор: ivona.bigmir.net
 

Інгредієнти:

свиняча вирізка 500 г

сіль 2 ч.л.

паприка 1 ч.л.

гострий каенского червоний перець 3/4 ч.л.

чорний мелений перець 1/2 ч.л.

сушений чебрець 1 ч.л.

апельсиновий сік 1/2 склянки

гірчиця 1 1/2 ч.л.

пропущений через прес часник 2 зубчики

Приготування:

Розігріти духовку до 200 С.

Змішати всі спеції і натерти отриманою сумішшю свинину.

Розігріти сковороду, яка підходить для духовки, з невеликою кількістю олії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулет зі свинини начиняють курагою і вишнею

Обсмажити філе з усіх боків, щоб воно вкрилося скоринкою, перевертаючи його кожні кілька хвилин.

Поставити сковороду в духовку і запікати 20-30 хвилин.

Для глазурі змішати апельсиновий сік, гірчицю і часник. На середньому вогні зварити глазур до загустіння.

Додати сіль і перець за смаком.

Залишити свинину на 5 хвилин, щоб соки з неї не витікали при нарізці.

Нарізати філе порційними шматками і подавати разом з глазур'ю.

Зараз ви читаєте новину «Як запекти свинину в апельсиновій глазурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути