Без салатів не обходиться жодне застілля. Щоб зробити цю закуску легкою, заправляють її не майонезом та додають не калорійні продукти. Сьогодні в них змішують різні інгредієнти, які інколи здаються зовсім не зіставними. Також салати можуть подаватися як холодними, так і гарячими.
Оригінальне поєднання інгредієнтів і спосіб оформлення - ось що важливо. Страва має бути не тільки смачною, але й апетитно подана на стіл. З ними можна експериментувати з новими поєднаннями смаків та ароматів і фантазувати з оформленням.
Салат з язика
Інгредієнти:
Варений язик - 300 г
Перепелині яйця - 10 шт.
Помідори черрі - 10 шт.
Рукола - 1 пучок
Майонез - 150 г
Сіль, мелений перець - за смаком
Приготування:
Перепелині яйця відварити 5 хвилин, охолодити і почистити.
Помідори черрі помити і розрізати навпіл. Рукколу помити, обсушити і порвати руками.
Язик відварити в підсоленій воді, охолодити і нарізати тонкими пластинками.
Змішати всі інгредієнти салату, полити майонезом і посипати меленим перцем.
Викласти салат на порційні тарілки і подати до столу.
Ліонський салат
Інгредієнти:
Перепелині яйця - 10 шт.
Помідори черрі - 10 шт.
Шампіньйони - 300 г
Зелена цибуля - 1 пучок
Салатний мікс - 250 г
Кріп і петрушка - кілька гілочок
Олія для смаження - 2 ст.л.
Для заправки:
Майонез - 100 г
Лимонний сік - 1 ст.л.
Сіль, мелений перець - за смаком
Прованські трави - 1/2 ч.л.
Приготування:
Перепелині яйця відварити в киплячій воді 5 хвилин, охолодити і почистити.
Помити овочі та зелень під проточною водою. Помідори черрі і яйця розрізати навпіл.
Салат порвати руками. Цибулю і зелень подрібнити.
Печериці помити, нарізати тонкими пластинками і обсмажити до золотистого кольору.
Перекласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир, охолодити.
Для заправки змішати майонез, лимонний сік, сіль, перець і прованські трави. Перемішати.
Всі інгредієнти змішати у великій салатниці і полити заправкою.
Листковий салат з беконом і зеленим горошком
Інгредієнти:
Яйця - 3 шт.
Бекон - 100 г
Зелений горошок - 120 г
Помідори - 3 шт.
Огірки - 3 шт.
Салат-латук - 1 пучок
Цибуля-порей - 1 шт.
Твердий сир - 100 г
Оливки - 8-10 шт.
Зелень - для прикраси
Майонез - за смаком
Сіль, спеції - за смаком
Приготування:
Яйця відварити круто, остудити, почистити і розрізати на чотири частини.
Бекон порізати і підсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору.
Зелений горошок відварити до м'якості.
Помідори та огірки помити. Нарізати томати часточками, огірки - кружальцями.
Зелень салату порвати руками, білу частину цибулі-порею порізати кільцями.
Сир натерти на тертці.
На дно салату викласти латук, потім помідори, цибуля-порей, огірки, тертий сир, зелений горошок і бекон.
Прикрасити шматочками яєць, оливками і полити майонезом. Перед подачею салат охолодити.
Перемішувати і приправляти його потрібно вже після подачі.
Салат-коктейль
Інгредієнти:
Картопля - 2 шт.
Морква - 2 шт.
Яйця - 4 шт.
Сир твердих сортів - 75 г
Зелена цибуля - кілька гілочок
Печінка тріски - 1 банка
Сіль за смаком
Майонез - за смаком
Кріп - для прикраси
Приготування:
Картоплю і моркву відварити в шкірці. Остудити, почистити і натерти на крупній тертці.
Печінка тріски розім'яти виделкою. Сир натерти, зелена цибуля дрібно порубати.
Яйця відварити, остудити і почистити. Розділити на жовтки і білки, окремо натерти на тертці.
На дно келиха викласти шар тріски. Потім шар картоплі, посолити і змастити майонезом. Посипати рубаним луком, сиром і яєчним білком, змастити майонезом.
На сирний шар помістити терту моркву, посолити і змастити майонезом. Посипати тертим жовтком і прикрасити гілочкою кропу.
Повторити з рештою інгредієнтами.
Коментарі