вівторок, 27 жовтня 2015 14:48

5 альтернатив ранковій каві
5

Лимонно-медовий напій. Такий тонік не тільки підвищує працездатність, але ще і сприяє схудненню і підвищенню імунітету. У склянку з теплою водою кладемо 1-2 часточки лимону і чайну ложку меду, потім добре перемішуємо. За бажанням можна додати і чайну ложку меленої кориці. Для цього спочатку залийте корицю з лимоном гарячою водою, а через якийсь час в трохи остигнулу суміш додайте мед.
Імбирний чай. Чай з імбиру має, на відміну від кави, тривалий стимулюючий ефект. Запах імбиру здатний зняти втому і підняти настрій. Особливо напій буде корисний людям, що займаються інтелектуальною працею. Приготувати підбадьорливий еліксир з імбиру дуже просто: для цього шматочок корінця потрібно очистити від шкірки, дрібно нарізати ножем і залити окропом. Для смаку можна додати мед з лимоном або пару листочків м'яти.
Зелений чай з жасмином. Замінити каву допомагає зелений чай. Його тонізуючі властивості не дарма нагадують каву: в зеленому чаї теж міститься підбадьорливий кофеїн, дія якого, однак, починається пізніше, ніж у кофеїну в каві. Крім того, в зеленому чаї міститься велика кількість катехінів - речовин, що мають антимікробну, антиоксидантну та протипухлинну дію. У такий чай можна також додати лимон, головна умова - температура води повинна бути не вище 80-85 ° C.
Какао з апельсиновим соком. Цей напій піднімає настрій з ранку і подарує чудовий настрій на весь день. Крім того, какао з апельсином сприяє нормалізації балансу холестерину і швидко викликає відчуття ситості. Для приготування диво-напою необхідно натерти трохи цедри апельсина і віджати сік з половинки фрукта. Потім зварити какао, додати в нього молоко і отриманий апельсиновий фреш з цедрою. За смаком можна покласти крапельку меду або коричневого цукру.
Чай з лимонником. Цей напій - повноцінна заміна кави. Чай з лимонника додасть сил і енергії, а також допоможе впоратися з депресією. Крім того, лимонник сприятливо впливає на печінку і покращує пам'ять. Для приготування напою просто залийте 10 грамів висушених молодих пагонів і листя 1 літром окропу. Також можна додати листя до звичайного чаю.

Багато хто звик починати ранок з чашки гарячої кави.

Щоб внести різноманітність і зробити сніданки кориснішими, пропонуємо вам 5 альтернатив ранкового напою, що бадьорить.

Зараз ви читаєте новину «5 альтернатив ранковій каві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути