неділя, 29 квітня 2012 09:30

"Янукович до отупіння боїться Путіна"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  Тарас Чорновіл: ”Люди, які знають Тимошенко, добре бачать, що це не її ноги, не її стиль ходи. Це постановочна зйомка”
Тарас Чорновіл: ”Люди, які знають Тимошенко, добре бачать, що це не її ноги, не її стиль ходи. Це постановочна зйомка”

Ув'язнена Юлія Тимошенко каже, її вдарили в живіт під час перевезення з колонії до лікарні. Наявність гематом підтверджує захисник екс-прем'єра Сергій Власенко й уповноважений з прав людини Ніна Карпачова. Тимошенко оголосила голодування. Після того в інтернеті з'явився відеозапис, на якому схожа на неї жінка ходить камерою на підборах та цілується з чоловіком, ніби Власенком.

— Інформаційна активність навколо Тимошенко пояснюється кількома обставинами, — говорить позафракційний нардеп Тарас Чорновіл, 47 років. — Перша — неадекватна поведінка української влади. Спочатку наробили дурниць арештом Тимошенко і підняли їй рейтинг. Тепер адміністрація колонії відправила її до лікарні, застосувавши насилля. Не знаю, як вони тягнули Тимошенко, але тюремники мали б підстрахуватися — отримати  письмову згоду, залучити жіночий персонал. А вони в лікарняну камеру жіночої колонії завели чоловічий конвой. Тобто, зробили чергову дурість, яка тягне на кримінальну справу. Це про ідіотів.

Потім почав діяти другий чинник — провокатори.

Кого називаєте провокаторами?

— Частина людей у "Батьківщині" вважають, що справу Тимошенко можна використати для політичної боротьби. Інші — давно співпрацюють з росіянами та Віктором Медведчуком в інтересах Путіна. Факт брутальності щодо Тимошенко вони розкручують із притаманними для них перебільшенням і театральністю. В результаті обурилися не тільки Європа та США, а й Росія.

Росія — третя сторона у цій історії?

— Так. Зв'язок росіян із середовищем Тимошенко давно не є секретом. До того ж Москва сильно впливає на наші силові структури, суди. Показовою є швидка заява російського МЗС, що вони переживають за долю Тимошенко. Інформагентства розтиражували її на весь світ. Путін мріє бачити Януковича в тюрмі не менше, ніж Юля. А Янукович до отупіння боїться Путіна й хоче мати хоча б якийсь захист у Європи.

Навіщо запустили відеоролик із цілуванням?

— Навіть мало поінформованим вистачить мізків сказати: "Слухайте, що, хитрюща Тимошенко і тертий калач Власенко будуть цілуватися перед відеокамерою?" А люди, які знають Тимошенко, добре бачать, що це не її ноги, не її стиль ходи. Це постановочна зйомка. Облич — не видно. Підозрюю, росіяни замутили цей фільм. Підкинули матеріал близьким до Ганни Герман людям, а та думає: "Ух, клас. Юля запачкалася". І пускає матеріал на сайт, який працює на Партію регіонів.

Чому тюремники кажуть, що плівки справжні?

— Пішла вказівка дискредитувати Тимошенко. Але вони не розуміють, що всі повірять у брутальне поводження з Юлею. А що вона цілується з Власенком, не повірить ніхто.

Які цілі всіх сторін?

— Влада хоче максимально залякати Тимошенко. Вона для них справді незручний партнер, бо не має жодних моральних стримувачів. Плюс — Янукович пам'ятає, як Юля 2004-го запустила провокацію, що жодна жінка не може голосувати за нього, бо він — садист-ґвалтівник. От відповідь.

В опозиції одні хочуть реально допомогти Юлі. Інші галасують, бо від цього залежить їхнє місце у виборчому списку. Треті напряму просувають російський інтерес. Кремль системно послаблює українську владу, яка має не просто піти до Митного союзу, але ще й на російських умовах.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович до отупіння боїться Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути