середа, 26 вересня 2012 07:45

Влада готується протидіяти суспільству

Центральна виборча комісія змінила порядок видачі відкріпних талонів. Відтепер голосувати за ними можна буде лише в межах одного округу, тобто неподалік місця прописки. ЦВК пояснює, що останнім часом виборці масово подавали заяви про зміну місця голосування. А це створює ґрунт для можливого викривлення волевиявлення громадян.

— Таке половинчасте рішення ЦВК не убезпечить від фальсифікації, — говорить правозахисник та громадський діяч Олександр Данилюк, 30 років. — Немає сенсу отримувати відкріпний талон, якщо ти можеш голосувати лише в межах одного округу. Тож люди, яким були справді потрібні відкріпні, не скористаються ними. Натомість легко запустити "каруселі" з талонами в межах одного округу. Тож рішення ЦВК і громадянам не дасть проголосувати, і шахраям відкриває дорогу — подвійна вигода для влади.

Жеребкуванням по складу виборчих комісій ЦВК довела, що її метою не є проведення чесних виборів. Вона має забезпечити неправомірну перевагу для Партії регіонів та її сателітів. Певен, що в питанні відкріпних на нас іще чекатимуть великі сюрпризи. Влада міняє правила гри вже під час її.

Відтепер люди, які фактично живуть не за місцем реєстрації, матимуть проблеми з голосуванням. Їм треба їхати на вибори додому. Іншого варіанту не існує. Як це втілити? Непросто взяти квитки на поїзд до столиці на післявиборні дні. Наприклад, 29 жовтня. З Харкова є лише на дорогі поїзди "Хюндай". І це дивно. Бо якраз до дня виборів 28 жовтня є квитки на різні поїзди. А після цієї дати вони таємниче зникають. Це різновид прихованої комендантської години, коли штучно обмежують можливість пересуватися країною. Думаю, так "регіонали" перестраховуються не стільки від виборців-відкріпників, скільки від людей, які можуть узяти участь у масових протестах. Уже всім зрозуміло, що вибори будуть сфальшовані. Влада готується протидіяти суспільству.

Проблему з голосуванням за місцем проживання у світі давно вирішили. Після процедури в паспорт ставлять відповідний штамп. Людина вдруге віддати свій голос не може. Громадянин вільно голосує на будь-якій дільниці своєї країни. Доки такі штампи не ставитимуть, убезпечитися від багаторазового голосування неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Влада готується протидіяти суспільству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути