четвер, 17 січня 2013 00:45

"ВКонтакте" домінує в малих містах та селах

 

Моніторинг користувачів соціальних мереж свідчить, що в 127 зі 137 країн світу переважає "Фейсбук". В Ірані головною мережею є місцева "Клуб". У Китаї та Південній Кореї — "К'ю-К'ю Зон". У Росії, Білорусі, Казахстані та Україні лідирує російська мережа "ВКонтакте". У Молдові переважає російська "Одноклассники".

— "ВКонтакте" прийшли в Україну першими й активно почали тут розвиватися, — пояснює популярність цієї соцмережі засновник та керівник інтернет-видання "Вочерз" Максим Саваневський, 35 років. — А в соціальних мережах дуже важливе поняття критичної маси користувачів. Коли велика кількість западає на певний сервіс, це одразу приваблює й решту. Надто якщо там їхні друзі. Бо соціальна мережа і створена для того, щоб спілкуватися з людьми.

По-друге, "ВКонтакте" має величезну кількість піратського продукту у вільному доступі — фільми, музика та інше. Тобто за бажання можна легко знайти будь-яке кіно, і стягнути його собі на комп'ютер. Це створює додаткову зону комфорту для людей, які, крім спілкування, отримують додаткові можливості.

Саме через піратський продукт "ВКонтакте" і не зміг поширитися за межі пострадянського простору. Наприклад, у Сполучених Штатах ці фільми, музика просто недоступні. Але саме це й забезпечує шалений успіх цього ресурсу в Україні. За статистикою, 70 відсотків українських користувачів заходять до "ВКонтакте". Це другий за популярністю сайт після "Ґуґлу".

"ВКонтакте" та "Фейсбуку" працюють приблизно в одному полі. "Одноклассники" кардинально відрізняються від них за принципами користування. Там важко розвивати якісь мережеві, політичні чи бізнесові проекти. Бо туди люди приходять, щоб поговорити зі старими друзями.

"Фейсбук" розвивається найактивніше. Кількість його користувачів 2012 року збільшилася на третину, тоді як "ВКонтакте" зросла приблизно на 10 відсотків. "Фейсбук" зростає насамперед за рахунок великих міст. Ця мережа територіально популярніша в Західній та Центральній Україні. Тут також важить і культурний аспект. "ВКонтакте" — російський ресурс. Відповідно, на Сході та Півдні його проникнення більше.

У малих містах та селах "ВКонтакте" досі абсолютно домінує на Заході, та на Сході України. Рано казати, що "Фейсбук" відкушує його клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «"ВКонтакте" домінує в малих містах та селах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути